راهنمای جامع فیزیک/تاثیر قوانین کپلر بر اندیشه انسان
یوهان کپلر | تاثیر قوانین کپلر بر اندیشه انسان | فلسفه علم |
راهنمای جامع فیزیک |
قانون اول
[ویرایش]قراردادن بیضی به جای دایره مستلزم رها کردن تمایل زیبا شناختی بودکه از زمان فیثاغورث به بعدبر نجوم حاکم بود. دایره را شکل کامل می پنداشتندوافلاک آسمانی نیز اجسام کامل شناخته میشدند که در اصل مقام خدایی داشتند.
قانون دوم
[ویرایش]قانون دوم کپلر به سرعت متغیر سیاره در نقاط مختلف مدارش است. سیاره در نزدیکترین فاصله خود به خورشید بیشترین سرعت و در دورترین فاصله از خورشید کمترین سرعت را دارد. این نکته هم حیرت میشد زیرا با وقار و متانت سیاره مغایر بود که گاهی شتابان و گاهی خرامان حرکت کند.
قانون سوم
[ویرایش]قانون سوم کپلر از این لحاظ مهم بود که حرکت سیارات مختلف را نسبت به هم میسنجید.
این قانون میگوید اگر فاصله متوسط یک سیاره نسبت به خورشید را به توان ۳ برسانیم و بر توان۲ دوره آن تقسیم کنیم در مورد همهٔ سیارات به یک اندازه است.
سه قانون کپلر از رویدادهای بسیار مهم علم است که به طور کامل تقدس دایرهها را در هم شکست.
این قوانین علاوه بر تشریح حرکت سیارات نسبت به خورشید، برای تمام سیستمهایی که در آنها یک جرم به دور جرم دیگر میگردد نیز صادق است و کاربرد دارد. با این تفاوت که قانونِ اول کپلر تنها ناظر بر یک شکل خاص و عام از مسیرهای ممکن فضایی است. در واقعیت شکل مدار اجرام سماوی و یا مدارگردهای مصنوعی نظیر ماهوارهها میتواند یکی از اشکال گوناگون مقاطع مخروطی نظیر دایره، بیضی، سهمی و هذلولی باشد.
منابع
[ویرایش]منابع عمومی متن
[ویرایش]۱-کتاب فیزیک از آغاز تا امروز نوشته حسین جوادی چاپ دوم شهریور ۱۳۸۷ انتشارات اندرز
۲-صد دانشمندی که جهان را تغییر دادند ترجمهٔ سید یوسف عرفانی فرد و بهناز دادمان چاپ اول ۱۳۹۲ انتشارات مازیار
منابع عمومی تصاویر
[ویرایش]وب گاه ویکیپدیا