راهنمای لپ تاپ/رهنمود های کار با دستگاه

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
وسایل جانبی رهنمودهای کار با دستگاه صفحه کلید
راهنمای لپ تاپ


بررسی وسایل جانبی[ویرایش]

در اینجا به یک سری مسائل ساده که پس از خرید لپ تاپ باید به آن‌ها توجه کنید می‌پردازیم. جعبهٔ لپ تاپ نیز مانند بسیاری از دستگاه‌های دیگر به علت قرار گرفتن فوم‌های محافظ ممکن است بزرگتر از خود لپ تاپ باشد. پس از این مورد تعجب نکنید!

و اکنون وسایلی که باید در جعبه باشد؛ در داخل جعبه لپ تاپ لوازمی از جمله آداپتور برق، کابل برق به همراه آمپر یا همان سه شاخه که معمولاً باید تبدیل سه به دو برای اتصال به پریز را خودتان بخرید. حال لازم است ذکر شود که شرکت‌های سازنده یک کابل دوشاخه را هم که متناسب با پریزهای برق ما باشند در جعبه قرار داده‌اند و در ظاهر نیازی نیست از آن سه شاخه استفاده کنید، اما این موضوع را توجه داشته باشید از آن جایی که داخل سه شاخه‌ها فیوزهای حفاظتی تعبیه شده، بهتر است به جای کابل دوشاخه، با استفاده از تبدیل گفته شده در بالا از همان آمپرهای سه شاخه استفاده کنید.

غیر از وسایل گفته شده در بالا، در جعبه لپ تاپ شما یک یا چند دی وی دی حاوی سیستم عامل و درایورهای مربوطه نیز وجود دارد، که در ابتدا همهٔ آن‌ها توسط فروشنده به طور رایگان روی لپ تاپ شما نصب می‌شود.

در آخر می‌ماند، دفترچه‌های راهنما و برگه گارانتی که باید مهر و امضا شده و تاریخ دقیق تحویل به خریدار در آن درج شود.

کار با دستگاه[ویرایش]

در باب این موضوع باید در ابتدا این نکته را بگوییم که سعی کنید در همه مواقع لپ تاپ را به آرامی باز و بسته کنید و در درجه‌ای که بتوانید صفحه مانیتور را به خوبی ببینید کافی است.

درایو دیسک خوان (دیسک گردان) لپ تاپ نیز قطعه‌ای ظریف است که باید به آرامی از آن استفاده شود.

درایو دیسک‌خوان لپ‌تاپ‌ها معمولاً در طرف راست دستگاه تعبیه شده است

ودر آخر به این موضوع توجه کنید که لپ تاپ را هیچ وقت برای کار با آن در جایی مثل تشک و پتو و هرجایی که جلوی خروجی هوای آن را گرفته باشد، قرار ندهید.


داغ شدن پردازنده لپ‌تاپ[ویرایش]

یک عدد لپ‌تاپ دل ان۵۱۱۰ کور آی۷ باز شده برای تعویض گریس گرمایی (ترمال گریس یا همان خمیر سیلیکون) پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیک، این سیستم سال ۱۳۹۰ خریداری شد و بهار ۱۳۹۵ نیاز شدید به تعویض ترمال گریس پیدا کرد.

بسیاری از لپ‌تاپ‌هایی که دارای پردازنده قوی هستند ترمال گریس گران‌قیمت و با کیفیت آن‌ها پس از چند سال تبدیل به سنگ می‌شود در نتیجه اگر سرویس نشود آسیب می‌بیند.

در سیستم‌هایی که از کارت گرافیک مجتمع استفاده می‌کنند ممکن است مانیتور لپتاپ گاهی شروع به چشمک زدن به سیاهی بکند. انواع ترمال گریس‌های متنوع در بازار شامل خمیر سیلیکون، خمیر سرامیک تا خمیر نقره و انواع مختلف می‌باشند. برخی خمیرها از رنگ‌های بیفایده برای ابزار تبلیغات استفاده می‌کنند مثلاً رنگ خاکستری برای شبیه شدن به خمیر نقره حتی خمیرهای طلایی‌رنگ نیز دیده‌شده‌اند.

در سیستم‌های بسیار قوی در شرایط خاص افراد حرفه‌ای حتی گاهی از جیوه نیز استفاده می‌کنند. برچسب‌ها یا پدهای حرارتی برای انتقال حرارت پردازنده‌های قوی مناسب نیستند و فقط برای چیپ‌های حساس استفاده می‌شوند و رسانایی گرمایی بالایی ندارند. اکثر تعمیرکاران لپ‌تاپ در تهران از خمیرهای ساده برای لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌کنند. واحد رسانندگی گرمایی با وات بر متر کلوین اندازه‌گیری می‌شود. خمیرهای ساده سفید سیلیکون که گاهی تقلبی و سرامیک هستند رسانایی یک دارند اما خمیرهای نقره بر حسب آنکه تا چه اندازه از نقره در آن استفاده شده باشد تا ۸ واحد رسانایی دارند.

استفاده از فلز مایع می‌تواند رسانایی را تا ۴۰ واحد برساند. قیمت رساناهای قوی بسیار بالاست و برای سیستم‌های ساده یا پردازنده‌های متوسط توصیه نمی‌شود معمولاً برای ۸ هسته‌ای‌های پر مصرف کاربرد دارد. قیمت یک سرنگ گریس با کیفیت به نام کولر مستر تابستان ۱۳۹۵ در تهران معادل ۴۰ هزار تومان بوده‌است.

سطح براق و سیقلی پردازنده‌ها و گرمابرها که ممکن است مس باشند برای کاهش ناهمواری تا حداکثر میزان ممکن است در نتیجه در زمان تعویض خمیر حرارتی باید با ابزاری لطیف سطح را از خمیر پیشین کاملاً پاک نمود که به سطح سیقلی آسیب نرساند و نسبت به قطعات بسیار ریز لحیم شده به قطعه که ممکن است شبیه خال به نظر برسند دقت مضاعف داشت.

استفاده مستمر (چند وقت یک‌بار) از برنامه‌های کنترل سلامت قطعات مانند HWMonitor بدون نیاز به رجوع به BIOS می‌تواند به سلامت سیستم مورد نظر و پیشگیری از آسیب کمک کند. سرویس دستگاه‌های حساس نیازمند دقت بسیار، تهیه دفترچه سرویس اصلی از وبگاه تولیدکننده و دوری از الکتریسیته ساکن ناشی از اصطکاک پشم با لباس پلاستیکی است زیرا اندکی الکتریسیته ساکن می‌تواند منجر به سوختن چیپ‌های ظریف شود.