هک/هک چیست؟،هکر کیست؟
این دو کلمه همیشه لرزه بر اندام حتی ابرشرکتها میاندازد، هک و هکر ، به این دوکلمه خواهیم پرداخت.
هک چیست؟
هک (به لاتین: Hack) به معنی رخنهکردن و دزدی اطلاعات یا تغییر آنها است. البته هک کاربردهای زیادی دارد. رمزگشایی (Crack) نیز از موارد مهم و اساسی هک محسوب میگردد.
فرایند هک میتواند بسیار پیچپده و برای افراد غیرمتخصص غیرقابل درک باشد. معمولاً هک با هدف و مقصود خاصی صورت میگیرد؛ آمارها نشان میدهد هک بیشتر برای جنبههای مالی استفاده میشود.
هکر کیست؟
هکر به کسی گفته میشود که توانایی هک و رخنهکردن را داشته باشد. معمولاً این افراد دارای ضریب هوشی بالا، سرعت عمل فوقالعاده و آگاه به کاری که میکنند هستند. کار هکرها هم میتواند گروهی باشد و هم فردی؛ که معمولاً هکرهای گروهی دارای قدرت و توان بالاتری میباشند.
هکرها همگی مخرب و سارق و وحشتناک نیستند، بلکه آنها نیز خوب و بد دارند. معمولاً هکرها براساس فعالیت و اطلاعاتشان به گروههایی که بیشتر به رنگ کلاهشان شناخته میشوند تقسیم میشوند.
دستهبندی عامیانه
هکر کلاه سفید
رخنهگرهای کلاه سفید، به رخنهگرهایی گفته میشود که که با داشتن اطلاعات کافی در زمینۀ امنیت و تست نفوذ، کارهای مفیدی انجام میدهند؛ بهعبارتی این نوع از رخنهگرها، با داشتن توانایی هککردن یک سامانه، نواقص آن را پیدا کرده و مانع از ورود رخنهگرهای کلاه سیاه میشوند. این نوع رخنهگرها، نقش آنتیویروس را دارند و کار اصلی آنها جلوگیری از خرابی است.
هکرهای کلاه سیاه
رخنهگرهای کلاه سیاه، به رخنهگرهای مخرب و مضر گفته میشود که در جهت سود خود، یک سامانه را مورد حمله قرار میدهند. این رخنهگرها قصد خرابکاری و صدمهزدن به اطلاعات شما را دارند و اگر میخواهید از صدمات آنها جلوگیری کنید، باید از آخرین نگارش رخنهگران کلاه سفید استفاده کنید (رخنهگران کلاه سفید در آنتیویروسها هستند).
هکرهای کلاه خاکستری
هدف این هکرها بیشتر تفریح است و برای خود کار میکنند. نام دیگر این گروه، واکر است. هدف این هکرها (کرکر یا رمزگشایان) دزدی اطلاعات دیگر رایانهها است و صدمهای به خود کامپیوترهای مقصد وارد نمیکنند. تفاوت این نوع هکرها با هکرهای کلاه سیاه در این است که هکرهای کلاه خاکستری تنها با هدف سرقت اطلاعات با ارزش به شبکهها نفوذ میکنند. سطح علمی این هکرها نسبت به هکرهای کلاه سفید به مراتب کمتر است و این گروه از هکرها از گروه هکرهای کلاه سیاه به مراتب کمخطرتر هستند؛ چراکه به سیستم قربانی آسیب چندانی وارد نمیکنند. این گروه، اطلاعات را برای خود سرقت میکنند و آن را انتشار عمومی میدهند؛ شاید بهدلیل تفریح و گوشزدکردن نقص فنی یا شاید بهدلیل تفریح یا اینکه مردم را راجع به موضوعی آگاه سازند.
نام دیگر این گروه، واکر (بهانگلیسی: Whacker) میباشد. هدف اصلی واکر، استفاده از اطلاعات سایر رایانهها بهمقاصد مختلف میباشد و صدمهای به رایانهها وارد نمیکنند. این گروه، کدهای ورود به سامانههای امنیتی را پیدا کرده و به داخل آن نفوذ میکنند، اما سرقت و خرابکاری جزو کارهای کلاه خاکستری نیست، بلکه اطلاعات را در اختیار عموم مردم قرار میدهند. در سال ۱۹۹۴ یک هکر یا واکر ژاپنی، به تارنمای ناسای آمریکا نفوذ پیدا کرد و تمامی اسناد محرمانه متعلق به این سازمان را ربود و بهطور رایگان بر روی اینترنت در اختیار عموم قرار داد.
هکرهای کلاه صورتی
اینان آن دسته از کسانی هستند بهصورت غیر حرفهای، بیشتر بدون هدف خاص یا دانش برنامهنویسی و عموماً با برنامههای مربوطه که خریداری کردهاند، دست به هک (کرک کردن یا رمزگشایی یا رخنهگری) میزنند.
بیشتر افرادی را تشکیل میدهد که برای اهدافی مانند رو کمکنی، تلافی و… دست به این کار میزنند.
هکرهای کلاه قرمز
اینان از دستهٔ برنامهنویسان قدرتمند هستند که با استفاده از دانش و هنر برنامهنویسی، برنامههایی را در زمینهٔ هک نوشته و بهینهسازی میکنند. ولی این گروه به دو دسته تقسیم میشوند که یک دسته از آنها برنامهنویسان نخبه و حرفهای هستند و گروه دیگر که به آنها بچهاسکریپتی میگویند.
هکرهای اسکریپتی
به افرادی گفته میشود که اسکریپتها و برنامههایی را از اینترنت دانلود و اجرا میکنند. این نوع از هکرها با اینکه از دانش هک چیزی نمیدانند، ولی میتوانند آسیبهای خیلی شدیدی را به سامانههای امنیتی وارد کنند.
پیوند به بیرون
دستهبندی عامیانۀ هک، ویکیپدیا