تاریخ ایران/صفویان
در متن این صفحه از هیچ منبع و مأخذی نام برده نشدهاست. شما میتوانید با افزودن منابع برطبق اصول اثباتپذیری و شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به ویکیکتاب کمک کنید. مطالب بدون منبع ممکن است در آینده مورد چالش قرار گیرند و زدوده شوند. |
صفویان یکی از حکومت های ایرانی هستند که توانستند برای اولین بار مذهب شیعه را رسمی کنند. جد صفویان شیخ صفی الدین اردبیلی نام داشت.صفویان با استفاده از نام جدشان مریدان او را جمع کرده و توانستند سپاهی تشکیل دهند(این افراد به قزلباش ها معروف بودند) و ایران را از هرج و مرج داخلی نجات داده و یکپارچه کنند.
صفویان به وسیله شاه اسماعیل اول به روی کار آمدند و با شاه عباس اول به اوج دوران خود رسیدند.همچنین دوره طولانی سلطنت شاه طهماسب(نزدیک پنجاه سال)باعث تثبیت این حکومت بود. جنگ چالدران بین صفویان و ترکان عثمانی در زمان شاه اسماعیل اول و در نزدیکی شهر خوی امروزی صورت گرفت. سرانجام این حکومت با بی لیاقتی آخرین پادشاهش شاه سلطان حسین از افغان ها شکست خورد و از صفحه روزگار محو گردید. حکومت صفویان از قبایل ترک شمال غربی ایران بودند که در اوایل حکومت بعد از انسجام و یکپارچگی که درکشور حاکم شد پایتخت را به تبریز انتقال دادند و در کشور برای اولین بار یک مذهب یعنی شیعه به طور جدی به عنوان مذهب رسمی انتخاب شد. صفویان خود را صوفی و اهل عرفان معرفی میکردند. در زمان صفویان و به خصوص دوران پادشاهی شاه عباس توجه ویژه ای به ساخت راهها و کاروانسراها در ایران شد.