پرش به محتوا

راهنمای فرار از سانسور اینترنت/نرم‌افزارها

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد

نرم‌افزارهای فرار از سانسور اینترنت

[ویرایش]

فیلترشکن های زیادی توسط اروپایی ها یا آمریکایی ها برای کشورهای دیکتاتورزده تولید شده، اما برخی از آنها توسط ارگان های اطلاعاتی-امنیتی در ایران از کار افتاده است. ما سعی می کنیم رایج ترین فیلترشکن هایی که در ایران استفاده می شود را به شما معرفی کنیم.

اولتراسورف (Ultrasurf)

[ویرایش]

اولتراسورف یکی از محبوب‌ترین ابزارهای فرار از سانسور اینترنت است که هم اکنون بیش از ۱۱ میلیون کاربر در سرتاسر دنیا از آن استفاده می‌کنند. این ابزار توسط عده‌ای از مخالفان دولت چین برای دور زدن سیستم فیلترینگ اینترنت در چین که به دیوار آتشین (Firewall) مشهور است طراحی شده است. اولتراسورف فیلترینگ اینترنت را از طریق پروتکل اچ‌تی‌تی‌پی (HTTP) دور می‌زند و برای امنیت کاربران، اطلاعات رد و بدل شده را رمزگذاری می‌کند.

روش نصب و اجرا

[ویرایش]

برای استفاده از اولتراسورف تنها کافی است که آن را از یکی از آدرس‌های زیر بارگیری کرد:

پس از بارگیری، فایل را از حالت فشرده (zip) خارج و بر روی فایل اجرایی u1802.exe کلیک کرد. زمانی که فایل u1802 اجرا شود، مرورگر اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) به صورت خودکار باز می‌شود که به کمک آن می‌توان بدون هیچ محدودیتی در اینترنت گشت و گذار کرد. در زمان فعال شدن التراسورف، قفل زرد رنگی در گوشهٔ سمت راست صفحه دسکتاپ سیستم عامل ویندوز ظاهر خواهد شد. این قفل نشان‌دهندهٔ آن است که این نرم‌افزار فعال است.

نکات فنی

[ویرایش]

در زمان استفاده از اولتراسورف باید به چند نکته دقت کنید:

  • از این نرم‌افزار تنها می‌توان در سیستم عامل ویندوز استفاده کرد.
  • در صورت استفاده از مرورگر فایرفاکس، می‌توان افزونه مربوط به این مرورگر را نصب کرد.
  • برای تنظیم اولتراسورف در نرم‌افزارهای دیگر مانند مرورگر کروم (Chrome) باید این نرم‌افزار را به عنوان یک سرور پروکسی معرفی کرد که آی‌پی (به انگلیسی: IP) برابر با ۱۲۷٫۰٫۰٫۱ و پورت (به انگلیسی: Port) ۹۶۶۶ باشد.[۱]
  • نرم‌افزار اولتراسورف تنها ترافیک رد و بدل شده از طریق مرورگر را پوشش می‌دهد، در صورت نصب [http://ultrasurf.us/downloads/ultravpn/v100.zip اولتراوی‌پی‌ان (UltraVPN) تمامی ترافیک رد و بدل شده توسط رایانه از طریق سرورهای اولتراسورف ارسال خواهند شد که به دلیل افزایش امنیت کاربر، استفاده از این نرم‌افزار پیشنهاد می‌شود.[۲]

اطلاعات بیشتر

[ویرایش]

نکات ایمنی

[ویرایش]

سعی کنید از آخرین نسخه های به روز شده اولتراسورف که در سایت رسمی اش قرار داده شده دانلود و استفاده کنید. اولاً که فیلترشکن برای کدگزاری اطلاعات ارسالی به شما نیاز دارند تا به روز رسانی شود (کدگزاری ها عوض شود)، دوم اینکه قابلیت جدیدی به اولتراسورف اضافه می گردد. مثل استفاده از اینترنت اکسپلورر (IE) یا گوگل کروم (Google Chrome). ما البته سیستم مرورگر اینترنت اکسپلورر (IE) را توصیه نمی کنیم. چون این سیستم به شدت قدیمی است و دارای حفره های امنیتی بسیاری است. در عوض بهتر است که گوگل کروم یا فایرفاکس را برای مرورگری خود استفاده کنید. چون سازندگان این دو شدت در رقابت با همدیگر دائماً نسخه های خود را به روز می کنند و حفره های امنیتی خود را می بندند. در تنظیمات (Option) اولتراسورف، می توانید گزینه هایی را انتخاب کنید که بعد از بستن اولتراسورف، گوگل کروم وابسته به اولتراسورف هم اطلاعات رصد شده توسط شما (History & Cookie) پاک می شود. بدین ترتیب، هیچ وقت اطلاعات دیده شده شما در حافظه کامپیوتر باقی نخواهد ماند و هرگز به دست فرد دیگری نخواهد افتاد.

فری‌گیت (Freegate)

[ویرایش]
نرم‌افزار فری‌گیت

فری‌گیت مانند اولتراسرف نرم‌افزاری برای دور زدن سانسور اینترنت است که برای کاربران اینترنت در کشورهای چین، سوریه، ایران، امارات متحدهٔ عربی و... ایجاد شده است. این نرم‌افزار از سال ۲۰۰۲ فعالیت خود را به عنوان ابزاری برای دور زدن فیلترینگ اینترنت آغاز کرده است و براساس آماری که در سال ۲۰۰۴ منتشر شده است، ۲۰۰ هزار کاربر در سرتاسر جهان دارد.[۳] فری‌گیت از طریق مجموعه‌ای از سرورهای پروکسی که دایناوب (Dynbaweb) نامیده می‌شود، امکان دسترسی به وب‌سایت‌های مسدود شده را به کاربران می‌دهد. از نسخهٔ ۶٫۳۳ به بالا نیز تمامی اطلاعات رد و بدل شده بین رایانهٔ کاربر و فری‌گیت، رمزگذاری می‌شوند که این امر باعث افزایش امنیت کاربران این نرم‌افزار شده است.

روش نصب و استفاده

[ویرایش]

هنگامی که می خواهید از فری گیت استفاده کنید، به یاد داشته باشید که تنظیمات مرورگر خود (چه فایرفاکس، چه گوگل کروم، چه اوپرا) را باید اینگونه تنظیم کنید:

  • HTTP PROXY: Localhost
  • PORT: 8580

توجه داشته باشید برخی از وبسایت ها یا وبلاگ ها به جای عبارت Localhost، توصیه می کنند تا از کد ۱۲۷٫۰٫۰٫۱ استفاده شود. فرقی نمی کند، هر دو شان یکی هستند و هر کدام را جاگذاری کنید، به یک نتیجه خواهید رسید.

دقت کنید در اینجا پورت باید عدد 8580 باشد. احیاناً آنرا با فیترشکن اولتراسورف (پورت: 9666) اشتباهی نگیرید.

نکات فنی

[ویرایش]

پس از اجرا شدن، می‌توانید برنامه را مینی‌مایز کرده تا در قسمت tray در گوشه پایین دسکتاپ مخفی شود.

اطلاعات بیشتر

[ویرایش]

تور (tor)

[ویرایش]

تور نرم‌افزاری آزاد و متن باز است که به شما اجازه ناشناس ماندن در بستر اینترنت را می‌دهد. تور اولین بار توسط نیروی دریایی ایالات متحده ساخته شده و اکنون به عنوان نرم‌افزاری آزاد شناخته می‌شود. البته کاربرد اصلی شبکه تور ناشناسی در اینترنت است اما می‌توان از آن به عنوان نرم‌افزار فرار از سانسور اینترنت نیز استفاده کرد.

روش نصب و استفاده

[ویرایش]
  • برای استفاده از تور در ویندوز، اندروید، MacOS و لینوکس کافی است به وبسایت پروژه تور مراجعه کرده و مرورگر تور را با توجه به معماری سیستم عامل خود دریافت کنید.
  • برای استفاده از تور در سیستم عامل اندروید و تونل کردن همه برنامه ها می‌توانید نرم‌افزار orbot دانلود کرده و از آن استفاده کنید.
  • برای استفاده از تور در سیستم عامل ios برنامه onion browser را از اینجا دانلود کنید.
  • برای استفاده از تور در سیستم عامل گنو/لینوکس می‌توانید از اسکریپت تراکتور استفاده کرده و یا به صورت دستی تور را تنظیم کنید. همچنین می‌توانید از مرورگر تور در سیستم عامل گنو/لینوکس نیز استفاده کنید.

سایفون (Psiphon)

[ویرایش]
آرم وی پی ان سایفون

Psiphon یک فیلترشکن کانادایی است که برای سیستم عامل های اندروید، ویندوز، ios و MacOS ساخته شده است. این فیتلرشکن در حقیقت نوعی وی پی ان (VPN) است که توسط چندین سرور در کشورهای مختلف پشتیبانی می شود و تمامی اطلاعات ارسالی به کامپیوتر شما را کدگذاری می کند.

برای دانلود این فیلترشکن می توانید به ایمیل get@psiphon3 ca ایمیل خالی ارسال کنید یا به سایت Psiphon مراجعه کنید.

پانویس

[ویرایش]