راهنمای فرار از سانسور اینترنت/روش‌ها

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد

روش‌های فرار از سانسور اینترنت[ویرایش]

برای فرار از سانسور اینترنت، ترفندها و روش‌های مختلفی وجود دارد که بسته به دامنهٔ گستردگی سانسور اینترنت، هر یک از آنها ممکن است کارآ باشد.

چند ترفند ساده[ویرایش]

چهار ترفند ساده برای دور زدن سانسور اینترنت وجود دارد:

  • استفاده از اچ‌تی‌تی‌پی‌اس
  • استفاده از آدرس اینترنتی جایگزین
  • استفاده از وب‌سایت‌های واسطه
  • استفاده از ایمیل

استفاده از اچ‌تی‌تی‌پی‌اس[ویرایش]

اچ‌تی‌تی‌پی‌اس (به انگلیسی: HTTPS) یک اتصال امن است که کلیهٔ اطلاعات رد و بدل شده میان دو رایانه رمزگذاری می‌شود، به همین دلیل امکان شنود در بین راه تقریبا از بین می‌رود. در برخی موارد که یک آدرس اینترنتی در یک کشور مسدود است، امکان دسترسی به آن وب‌سایت از طریق اچ‌تی‌تی‌پی‌اس وجود دارد. به عنوان مثال در ایران دسترسی به گوگل‌پلاس از طریق آدرس http://plus.google.com وجود ندارد، اما اگر از طریق httpS://plus.google.com به این شبکهٔ اجتماعی مراجعه شود، به راحتی می‌توان به آن دسترسی داشت و از امکانات آن استفاده کرد.

استفاده از آدرس اینترنتی جایگزین[ویرایش]

در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که این روش با توجه به پیشرفت تکنیک‌های سانسور اینترنت آنقدرها کارا نیست، هر چند که در برخی موارد ممکن است به کار افراد بیاید.

در این روش، کاربر به جای آنکه از طریق آدرس اصلی یک وب‌سایت به آن وب‌سایت مراجعه کند، از آدرس جایگزین که در بین کاربران ایرانی با نام آدرس آینه شناخته می‌شود، استفاده می‌کند. به عنوان مثال می‌توان به استفاده از نسخه موبایل بسیاری از وب‌سایت‌های معروف دنیا مانند سرویس ایمیل گوگل (جیمیل)، توییتر، فیس‌بوک و... اشاره کرد: