آثار فرهنگی اجتماعی و روانی فناوری اطلاعات روی انسان/اثرات مثبت بازی‌های رایانه‌ای بر رفتار انسان

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
تاثیر کار با کامپیوترهای خانگی بر فعالیت‌های کودکان اثرات مثبت بازی‌های رایانه‌ای بر رفتار انسان اضطراب در اینترنت
آثار فرهنگی اجتماعی و روانی فناوری اطلاعات روی انسان


در سراسر جهان جوانب مثبت و منفی سرگرمیهای رایانه‌ای بر رفتار اجتماعی مورد بحث است درکشورهای غربی تمرکز بحث بر روی سرگرمیهای خشن و محتوای رسانه‌ها است در ژاپن بر روی استفاده از سرگرمیهای ویژه و تاثیر آن بر توسعه فکری کودکان می‌باشد مقالات زیادی در مورد اثرات مضر و منفی سرگرمی‌های مورد بحث بر رفتار انسان وجود دارد بنابراین ما تصمیم به تمرکز در درجه اول در مورد اثرات مثبت آن گرفتیم.

امروزه با استفاده رو به رشد کاربران از سرگرمیهای رایانه‌ای در محل کار، در مدرسه و در خانه، و تاثیر این فن آوری در رفتار آنها روبرو هستیم تقریبا در هر محل کار و زندگی کامپیوتروجود دارد، و بیش از دو سوم کودکان در کشورهای صنعتی دارای کامپیوتر در خانه‌های خود نیز هستند. همه ما احتمالا موافق آن هستیم که کودکان (اعم ازعادی، یا دارای اختلال) نیاز به آماده شدن برای زندگی و کار در آینده دارند، به خصوص کودکان در حال رشد که استفاده از سرگرمی‌های رایانه‌ای هر دو احتمال خطر یاآسیب احتمالی و یا غنی شدن یادگیری و پیشرفت را برایشان به ارمغان می‌آورد.

تکنولوژي سرگرمی[ویرایش]

طیف گسترده‌ای از محصولات و خدمات سرگرمیهای رایانه‌ای را پوشش می‌دهدکه شامل فیلم، موسیقی، تلویزیون (از جمله تلویزیون‌های تعاملی آینده)، ویدئو، VOD (از جمله موسیقی مورد تقاضا)، بازی کامپیوتری، کنسول بازی، بازی آنلاین ویدئو، دستگاه قمار، اینترنت (به عنوان مثال اتاق چت، هیئت مدیره و بازی با ورق، گل)، اسباب بازی هوشمند، شبیه سازی، VR، و ربات‌های سرویس دهنده در آینده هستند.

باید اشاره کرد که اعتیاد، نژادپرستی، تبعیض جنسی، خشونت، و غیره پدیده‌های جدیدی که صنعت سرگرمی و بازی بوجود آورده باشند نیستندکه با مبارزه با صنعت سرگرمی آنها از بین ببرد.

به سرگرمی‌های رایانه‌ای باید به عنوان شیئی مورد قبول از لحاظ اقتصادی و اجتماعی که انعکاسی از ابعاد اساسی یک جامعه و یا فرهنگ را نشان می‌دهند نگریسته شود. در این رابطه انتقاد ازتولید، پذیرش و ترویج این بازی‌ها نمی‌تواند از نقد اساسی یک جامعه جدا شود.

اثرات آموزشی[ویرایش]

برخی از جنبه‌های مثبت بازیهای رایانه‌ای می‌تواند سواد آموزی، تفکر وتشویق به خلاقیت باشد و افرادی که مجاز و تشویق به بازی شده‌اند بهترین شانس را برای تبدیل شدن به افراد سالم، شاد و سازنده جامعه داشته‌اند. بازی نیاز به استفاده از منطق، حافظه، روش حل مشکل و مهارت‌های تفکر انتقادی، تجسم و کشف رابه طور چشمگیری افزایش می‌دهد. علاوه بر آن استفاده از بازیها مستلزم آن است که بازیکنان دستکاری اشیاء با استفاده از ابزار الکترونیکی و توسعه درک از بازی به عنوان یک سیستم پیچیده را داشته باشند. بازی، استراتژی موثر تدریس در داخل و خارج از مدرسه‌است.

بازی با بازی و اسباب بازی، بخش مهمی از رشد کودک برای به دست آوردن انواع مهارت‌های زندگی، مانند هماهنگی، مهارت‌های شناختی و اجتماعی می‌باشد. در جوامعی که به طور فزاینده‌ای تحقیق در مورد سلامت روانی و جسمانی کودکان دارند، ارزش بازی و آموزش گرفتن از بازی به خوبی اثبات شده‌است.

اگر بازی‌های رایانه‌ای به بخشی از مجموعه‌های آموزشی تبدیل شوند، بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود با فرهنگ بازیکنان تطابق داشته باشد.

در مورد تاثیرات بازیهای رایانه‌ای در یادگیری کودکان تحقیقات بسیاری انجام شده که نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که: بازی‌های رایانه‌ای مهارت‌های بصری، فضایی کودکان را افزایش داده‌است.

اثرات بر رفتار اجتماعی[ویرایش]

بازی وبازیهای مشارکتی مستلزم توسعه مهارت‌های اجتماعی، به عنوان مثال به منظور تصمیم گیری و اهداف مشترک می‌باشدتمام این ویژگی‌های مفید باید در نسل بعدی بازی‌های رایانه‌ای گنجانیده شوند که اثرات مثبت آن توسعه اجتماعی و فکری کاربران است. بر اساس نتایج به بازی‌های تیمی که مستلزم مشارکت می‌باشد به شدت توصیه می‌شود و نیز توصیه به ایجاد خط ارتباط صوتی برای هر تیم به صورت مجزا از سایر تیم‌ها باید برای افزایش همکاری در میان اعضای تیم شده‌است.

بررسی اثر درمانی[ویرایش]

درمجموعه‌ای از تحقیقات تأثیر مثبت بازی‌های کامپیوتری بر روی ۲۰۰۰ کودک درآموزش تغذیه به اثبات رسیده‌است. در نتیجه، ممکن است در کودکان برای یادگیری عادات خوب غذایی از بازی با بازی‌های رایانه‌ای استفاده کرد.

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که بازی فعال ممکن است بیش فعالی را کاهش دهد در نتیجه منجر به کمک به کودکان مبتلا به کمبود توجه و اختلال بیش فعالی می‌شود.

با توجه به هزینه کم بازی‌های رایانه‌ای، نرم افزار VR با صفحه نمایش کاربردی برای اشخاص با بیماری ترس بیجا و غیر وابسته به ترس بیجا برای بیماران وابسته به ترس بیجا برای تنظیمات درمانی مفید باشد.

به طور کلی بازی‌های رایانه‌ای با محتوای مناسب، اثرات بهداشتی مثبت و خوبی دارند.

نتایج[ویرایش]

آنچه مهمتر از خود بازیهای کامپیوتری است محتوای محصول و یا خدمات آن است، علاوه بر این چگونگی استفاده از آن تقریبا به اندازه محتوا مهم است. اگر محتوا و چهارچوب استفاده شده به درستی طراحی شده باشد، اثرات مثبت بر روی کاربران را می‌توان به دست آورد.

محتویات و بستر استفاده می‌تواند اثرات مثبتی بر رفتار‌های انسان در سنین مختلف (کودکان، بزرگسالان، سالمندان) در یادگیری و مشارکت، و استفاده در محیط‌های تربیتی یا درمانی داشته باشد.

جستارهای وابسته[ویرایش]

آثار فرهنگی اجتماعی و روانی فناوری اطلاعات روی انسان

منابع[ویرایش]