آشنایی با مرورگرها/فایرفاکس
موزیلا فایرفاکس مرورگر وب آزاد و متنباز برگرفته از مجموعه نرمافزار اینترنتی موزیلا است که توسط بنیاد موزیلا توسعه و پشتیبانی میشود. بر اساس آمار در ماه می ۲۰۱۴، این مرورگر ۲۴٫۹٪ از کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده است.
این مرورگر در ابتدا بیشتر بین کاربران توزیعهای لینوکس محبوبیت داشت، ولی رفتهرفته با پدیدار شدن مشکلات امنیتی در پراستفادهترین مرورگرهای وب مانند اینترنت اکسپلورر، کاربران دیگر سیستمعاملها از قبیل ویندوز و مکینتاش نیز استفاده از این مرورگر را آغاز کردند تا جایی که بدون نصب پیشفرض روی سیستمعاملی، طی چند سال بیش استفادهشدهترین مرورگر وب جهان بود.
ویژگیها
[ویرایش]- با گسترش وب و اهمیت بحث تبلیغات، طراحان وبسایتها به فکر ایجاد صفحاتی افتادند که بدون خواست کاربر گشوده شوند، با استفاده از امکان pop-up blocker موزیلا، این صفحات امکان ایجاد مزاحمت را ندارند.
- امکان گشودن چند صفحه در یک پنجره تب و کشیدن و رها کردن.
- قابلیت RSS قوی این مرورگر، امکان پاک کردن آسان اطلاعات شخصی، امکان کشیدن و رها کردن متن به باکس جستجو، حمایت از SVG و CSS2 و CSS3 و JavaScript، حمایت از صفحات طراحیشده با فناوری ایجکس (AJAX)، حمایت از قابلیتهای ویژهٔ CMSهای رایج، همکاری گسترده با شرکتهای بزرگ مانند eBay و موتورهای جستجوی یاهو و گوگل.
توانایی سفارشیسازی
[ویرایش]یکی از قابلیتهای فایرفاکس امکان تغییر آن به مرورگری برای سلیقه هر فرد است. برای این کار فایرفاکس دو مورد را در نظر گرفته است. اول تواناییهای مرورگر، دوم ظاهر آن.
سفارشیسازی تواناییهای فایرفاکس با کمک فایلهایی با حجم کم به نام افزونه (Extension) ممکن میشود. این افزونهها در واقع تکههای کوچک برنامهاند که قابلیتهای مختلفی را به این مرورگر میافزایند. تمهای مختلف این مرورگر هم شخصیسازی ظاهر آن را راحت میکند.
مشکلات فایرفاکس
[ویرایش]بعضی کاربران خواستار اضافه شدن افزونههای پرتقاضا به فایرفاکس هستند ولی توسعه دهندگان فایرفاکس این کار را مغایر با هدف آنها یعنی یک مرورگر سبک میدانند؛ البته بیشتر این افزونهها و قابلیتهای بسیار دیگر مستقیماً قابل بارگیری و نصب روی فایرفاکس هستند.
یکی از مشکلات دیگری هم که به فایرفاکس نسبت داده میشود مشکلاتی است که توسط پلاگین ادوبی فلش ایجاد میشود که برای لینوکس ارائه شده که این مشکل ارتباطی به خود فایرفاکس ندارد.