پرش به محتوا

آشنایی با هواشناسی/ناوبر عملی آمریکا

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
هواشناسی پویا ناوبر عملی آمریکا اتمسفر
آشنایی با هواشناسی


کتابچه ناوبر علی آمریکا چیست؟

[ویرایش]

ناوبر عملی آمریکایی (به صورت محاوره‌ای که اغلب از آن به عنوان Bowditch یاد می‌شود)، که در ابتدا توسط ناتانیل بویچ نوشته شده است، یک دانشنامه ناوبری است. این کتابچه راهنما با ارزش در مورد اقیانوس شناسی و هواشناسی است و شامل جداول مفیدی و واژه نامه دریایی است. در سال ۱۸۶۷ کپی رایت و پلاک‌ها توسط دفتر هیدروگرافی نیروی دریایی ایالات متحده خریداری شد. از سال ۲۰۱۹ هنوز هم توسط دولت ایالات متحده منتشر شده است و از طریق آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی و اطلاعات (NGA)، آژانس جانشین مدرن اداره هیدروگرافی قرن نوزدهم، بصورت آنلاین در دسترس است. این انتشارات یکی از مؤسسات دریایی آمریکا به حساب می‌آید.

تاریخچه

[ویرایش]

مشهورترین متن پیمایش اواخر قرن ۱۸ میلادی New Navigator New Practical Navigator توسط جان همیلتون مور از نیروی دریایی سلطنتی بود که اولین بار در سال ۱۷۷۲ منتشر شد. برای داشتن جداول دقیق برای کار، Bowditch تمام میزهای مور را دوباره حساب کرد و دوباره ترتیب داد و کار را گسترش داد. . او با ناشر اثر آمریکا، ادموند مارس بلانت تماس گرفت، که از وی خواست تا نسخه سوم را در سفر پنجم خود تصحیح و تجدید نظر کند. این کار چنان گسترده بود که بوویچ تصمیم گرفت کتاب خود را بنویسد و «چیزی را که نمی‌توانم خدمه را آموزش دهم در کتاب قرار دهم». در آن سفر گفته می‌شود که هر مرد خدمه ۱۲ نفری از جمله آشپز کشتی، صلاحیت گرفتن و محاسبه مشاهدات قمری و ترسیم موقعیت صحیح کشتی را پیدا کرد. New Navigator New Practical Navigator در سال ۱۷۹۹ منتشر شد و پس از آن چاپ دوم در سال ۱۸۰۰ منتشر شد.

در سال ۱۸۰۲، هنگامی که بلانت آماده انتشار نسخه سوم شد، ناتانیل بویچ و دیگران خطاهای بسیاری را در کار مور تصحیح کرده بودند که بلانت تصمیم گرفت آن را به عنوان اولین نسخه از یک اثر جدید با عنوان New New Practical Navigator منتشر کند. نسخه فعلی American Practical Navigator شجره نامه خود را به نسخه ۱۸۰۲ نشان می‌دهد. ادموند M. بلانت به انتشار کتاب تا سال ۱۸۳۳ ادامه داد. پس از بازنشستگی، پسرانش، ادموند و جورج ، انتشار را به عهده گرفتند. بزرگان بلانت در سال ۱۸۶۲ درگذشت. پسرش ادموند در سال ۱۸۶۶ دنبال کرد. سال بعد، ۱۸۶۷، جورج بلانت کپی رایت را به ۲۵۰۰۰ دلار به دولت فروخت. دولت از آن زمان Bowditch را منتشر کرده است. جورج بلانت در سال ۱۸۷۸ درگذشت.

ناتانیل بادیچ به تصحیح و تجدید نظر در کتاب تا زمان مرگش در سال ۱۸۳۸ ادامه داد. به محض مرگ وی، مسئولیت سرمقاله The New Practical Navigator به پسرش، J. Ingersoll Bowditch منتقل شد. تغییرات بسیار چشمگیری تحت او ایجاد شده است. نسخه‌های ۱۸۳۷ تا ۱۸۸۰ از نظر محتوا تقریباً یکسان هستند. Ingersoll Bowditch ویرایش Navigator را ادامه داد تا اینکه جورج بلانت کپی رایت را به دولت فروخت. وی از کلیه اصولگرایان در انتشار و ویرایش ناوبر جان سالم به در برد، و در سال ۱۸۸۹ درگذشت.

دولت آمریکا از زمان کپی رایت کتابی که به سادگی با نام نویسنده اصلی خود "Bowditch" شناخته شده است، ۵۲ نسخه منتشر کرده است. از زمان آغاز تولید دولت، این کتاب به جای شماره چاپ، توسط سال انتشار آن شناخته شده است. پس از اولین ویرایش عمده، کلیات کلی از مطالب کتاب که در سال ۱۸۸۰ به سرپرستی فرمانده فیلیپ H. کوپر، USN تکمیل شد، این نام به Navigator Practical Navigator تغییر یافت. بخش عمده‌ای از محتوای اصلی Bowditch، از جمله روش‌های وی برای پاکسازی مشاهدات از فاصله ماه، در سال ۱۸۸۰ کاهش یافته است (گرچه روش جدیدی برای پاکسازی قمری تا اوایل قرن بیستم در یک ضمائم باقی مانده است). بعد از تعدد نسخه‌ها و چاپ‌های افزایشی در دوره ۱۹۱۴ تا ۱۹۴۴، بوویچ بین سالهای ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ مورد بازنگری گسترده‌ای قرار گرفت.

جلد حاضر، ضمن حفظ قالب اولیه نسخه ۱۹۵۸، سوژه‌ها را مجدداً سازماندهی می‌کند، متن منسوخ را حذف می‌کند، و مطالب جدیدی را اضافه می‌کند تا با تغییرات گسترده ناوبری که در عصر الکترونیکی اتفاق افتاده است، قدم بردارد.

نسخه ۱۹۹۵ ناوبری عملی آمریکایی تغییرات گسترده‌ای در سازمان، محتوا و قالب را در بر می‌گیرد. پیشرفت‌های اخیر در الکترونیک ناوبری، ارتباطات، موقعیت یابی و سایر فن آوری‌ها باعث شده است که روش ناوبری در دریا تغییر یابد و واضح است که حتی تغییرات بیشتری نیز در حال انجام است. تغییرات در این نسخه از Bowditch در نظر گرفته شده است تا اطمینان حاصل شود که این انتشار به عنوان مرجع برتر برای پیمایش دریایی عملی باقی مانده است. تلاش‌های هماهنگی انجام شده برای بازگشت به هدف اصلی ناتانیل بادیچ «برای قرار دادن کتاب چیزی که نمی‌توانم خدمه را آموزش دهم» قرار داده است. برای این منظور، بسیاری از فرمول‌ها و معادلات پیچیده از بین رفته است، و به جای توضیح جزئیات فنی و نظری پیچیده، بر قابلیت‌ها و محدودیت‌های سیستم‌های مختلف ناوبری و نحوه استفاده از آنها تأکید شده است. این نسخه ویرایش‌های قبلی را جایگزین می‌کند اما لغو نمی‌کند، که ممکن است در مورد روش‌های ناوبری که در اینجا مورد بحث قرار نگرفته‌اند، حفظ و مشاوره شوند. نسخه فعلی (از ژوئن ۲۰۱۷) نسخه ۵۳ است، نسخه‌ای دو جلدی، تمام دیجیتالی که توسط NGA در سال ۲۰۱۷ منتشر شده است.

جلد ۱ و جلد ۲ را در یک جلد چاپی واحد گنجانیده است، با این هدف که می‌توان اطلاعات مفیدی را قبل از ناوبری در حد امکان و قابل فهم ترین و قابل خواندن، یک جلد مجرد و محکم قرار داد. در حالی که این نسخه شاهد استفاده گسترده‌ای از ناوگان‌های غیرنظامی، نظامی و تجاری بود، برخی از داده‌ها را در مورد پیمایش آسمانی کلاسیک و پیشرفت در ناوبری ماهواره‌ای و الکترونیکی قربانی می‌کند تا نیازهای فشرده شده از فاکتور فرم فیزیکی را برآورده کند. بیست سال بعد، با تجدید علاقه در جهت یابی آسمانی و پذیرش مقیاس گسترده ناوبری الکترونیکی، NGA میخانه شماره ۹ را به دو جلد بازگشت مواد گسترش یافته برای از بین بردن هزینه‌های چاپ، NGA از نسخه سال ۲۰۱۷ نسخه فیزیکی تولید نکرده است.

محتوای کتابچه

[ویرایش]
قسمت اول

اصول، مروری بر انواع و مراحل ناوبری دریایی و سازمانهایی که از آن پشتیبانی و تنظیم می‌کنند، شامل می‌شود. این شامل فصلهایی است که مربوط به ساختار، کاربرد و محدودیتهای نمودارهای دریایی است. نمودارهای داده و اهمیت آنها؛ و مواد دیگر با ماهیت اساسی.

قسمت دوم

خلبانی، بر جنبه‌های عملی پیمایش یک کشتی در آب‌های محدود تأکید دارد.

قسمت سوم

پیمایش الکترونیکی، وسیله اصلی موقعیت یابی ناوبری مدرن را در بر می‌گیرد. فصل‌ها با هر یک از چندین روش الکترونیکی ناوبری، که براساس نوع سازماندهی شده‌اند، سروکار دارند.

قسمت چهارم

پیمایش آسمانی، شامل تکنیک‌ها، مثال‌ها و مشکلات و فصلی در مورد کاهش بینایی است.

قسمت پنجم

ریاضیات ناوبری، فصلهایی را در رابطه با مباحثی چون ریاضیات ابتدایی ناوبری و استفاده از کامپیوتر در حل مشکلات ناوبری شامل می‌کند.

قسمت ششم

ایمنی ناوبری، در مورد جنبه‌های سیستم‌های جدید ارتباطات پریشانی و ایمنی که اکنون در چند سال آینده در حال اجرا هستند یا در حال اجرا هستند، و همچنین در مورد قوانین ناوبری، روش‌های ناوبری اضطراری و ارتباطات پریشده بحث می‌کند.

قسمت هفتم

اقیانوس شناسی، شامل فصل‌هایی در مورد اقیانوس شناسی عملی استفاده از دریانوردان است.

قسمت هفتم

هواشناسی دریایی، روشهای پیش بینی هوا و پیش بینی هوا و همچنین صفحات رنگی ایالت‌های دریای بیوفورت را در بر می‌گیرد.

منابع

[ویرایش]

https://en.wikipedia.org/wiki/Bowditch%27s_American_Practical_Navigator