پرش به محتوا

آموزش کار با اینستاگرام/آموزشهای ابتدایی

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
آموزش ساخت اکانت آموزشهای ابتدایی آشنایی با آیکن ها
آموزش کار با اینستاگرام


اینستاگرام یک اپلیکیشن (برنامه) و سرویس تحت وب است که انتشار آن به حدود دو سال پیش برمی‌گردد. این سرویس یک سرویس مرتبط با عکاسی توسط آیفون و آیپد و غیره است که به سرعت در طی این دو سال محبوب شد و امروز به عنوان یک سرویس مخصوص فیس‌بوک شناخته می‌شود. اما کاربرد این برنامه چیست؟ این برنامه که پیش از این نسخه مخصوص iOS (تجهیزات اپل مانند آیفون) داشت و امروزه نسخه مخصوص اندروید آن نیز منتشر شده است، می‌تواند افکت‌های تصویری جالبی را روی عکس‌ها ایجاد کند.

با این برنامه می‌توانید عکس‌هایی را که دارای جلوه‌های جالبی هستند ایجاد کنید و آنها را با دیگر کاربران شبکه اینستاگرام به اشتراک بگذارید، همچنین می‌توانید هر روز عکس‌های زیادی را که دیگر کاربران می‌گیرند و این افکت‌ها را روی آنها ایجاد می‌کنند نگاه کنید و لذت ببرید. همه این کارها روی تلفن همراه شما اتفاق می‌افتد و همچنین به طور طبیعی می‌توان آنها را روی Twitter و Facebook و غیره نیز منتشر کنید. اما این افکت‌ها یا فیلترها چیستند. فیلترها جلوه‌های آماده‌ای هستند که حالت عکس‌ها را تغییر می‌دهند. برخی از این جلوه‌ها را به خوبی می‌شناسید. مثلاً جلوه قدیمی یا Sepia و برخی دیگر کاملاً ناشناخته و عجیب و غریب هستند. مانند Earlybird، Hudson یا Sutro. مثلاً می‌توانید با یک دکمه عکس‌تان را شبیه به عکس‌های دهه ۵۰ بکنید. دوم اینکه یک جلوه‌ای برای ایجاد محوی در اطراف کادر عکس دارد که می‌تواند فوکوس بیشتری را روی سوژه میان تصویر ایجاد کرده و عکس را زیباتر کند. از نظر من این جالب‌ترین افکت اینستاگرام است.

این برنامه بسیار ساده است و یادگیری آن به دانش بسیار کمی احتیاج دارد. قابلیت به اشتراک گذاری روی آن به راحتی انجام می‌پذیرد و شما می‌توانید عکس‌های خودتان را بلافاصله روی شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید؛ و نکته مهم اینکه این برنامه رایگان است. نکته‌ای که برخلاف کاربران ایرانی، برای کاربران خارجی بسیار جالب است! (از نظر کاربران ایرانی برنامه‌های رایگان برنامه‌های بی‌مصرفی هستند!)

پس از خرید اینستاگرام توسط فیس‌بوک، بسیاری براین باورند که این ادغام موجب تضعیف شبکه و محبوبیت اینستاگرام خواهد شد. اما مدیر فیس‌بوک، مارک زوکربرگ تصریح کرده است که تصمیم این سایت بر «ادامه کار این برنامه به طور مستقل» می‌باشد. به بیان دیگر، قرار نیست کاربران اینستاگرام تنها به استفاده از فیس‌بوک محدود شوند و مانند قبل می‌توانند عکس‌های‌شان را روی شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز منتشر کنند.

برای استفاده از این سرویس باید این نرم‌افزار را روی گوشی هوشمند یا تبلت یا آیفون‌ خودتان نصب کنید. وقتی برای نخستین برنامه را اجرا می‌کنید، باید در اینستاگرام ثبت‌نام کنید. ثبت نام کردن در اینستاگرام بسیار ساده و در حد وارد کردن یک نام و ایمیل است (البته باید به اینترنت وصل باشید یا بعداً از طریق بخش ثبت‌نام وب‌سایت اینستاگرام اطلاعات خودتان را ویرایش کنید). پس از این پنج دکمه در پایین صفحه می‌بینید که کل کارهای اینستاگرام با ان انجام می‌شود: Home، Popular، Camera، News و Profile.

گرفتن عکس‌ها

[ویرایش]

همان‌طور که گفته شد شما می‌توانید عکس‌های دوستان دیگری را که روی شبکه اجتماعی اینستاگرام آنها را اضافه کرده‌اید دنبال کنید. دکمه Home همیشه آخرین عکس‌های دوستان و کسانی که آنها را Add کرده‌اید به شما نشان می‌دهد. دکمه ستاره یا همان Popular محبوب‌ترین عکس‌های شبکه را به شما نشان می‌دهد که در واقع جذاب‌ترین قسمت این برنامه است. دکمه Camera، دوربین دستگاه شما را روشن می‌کند و به شما اجازه می‌دهد که بلافاصله یک عکس بگیرید و روی آن فیلتر بگذارید. اما اگر هم از قبل عکس‌هایی را گرفته‌اید، می‌توانید آنها را از کتابخانه گوشی‌تان باز کرده و فیلترهای موجود را روی آنها امتحان کنید. در نسخه iOS برنامه، دکمه کتابخانه با دو مربع روی هم افتاده مشخص می‌شود. این برنامه به طور پیش‌فرض از اپلیکیشن دوربین خود گوشی استفاده می‌کند، اما اگر دکمه Advanced را بزنید، اپلیکیشن دوربین اینستاگرام باز می‌شود که در هنگام گرفتن عکس از برنامه خارج نمی‌شود و همچنین عکس را دقیقاً اندازه فرمت برنامه برش می‌زند. با این کار دیگر پس از عکس گرفتن مرحله برش زدن عکس حذف می‌شود. رای فعال کردن دوربین خود برنامه روی دکمه Profile کلیک کرده و از منوی بالا سمت راست (که آیکن سه نقطه عمودی دارد)، تنظیمات دوربین را باز کنید. سپس گزینه کنار " Use Instagram's Advanced Camera" را تیک بزنید. به یاد داشته باشید که قابلیت دوربین پیشرفته اینستاگرام روی برخی از گوشی‌ها کار نمی‌کند.

ویرایش عکس‌ها و به اشتراک گذاری

[ویرایش]

وقتی یک عکس را به برنامه وارد کرده یا با خود برنامه عکس می‌گیرید (و برش می‌زنید)، بلافاصله صفحه ویرایش پدیدار می‌شود. در این صفحه، می‌توانید هر یک از ۱۸ فیلتر برنامه را به کار گیرید، کادرهای مختلفی را دور عکس‌ها ایجاد کنید، جلوه Lux روی آنها قرار دهید (یعنی نور عکس‌ها را تنظیم کنید) یا عکس‌ها را بچرخانید. پس از اینکه عکس‌ها را ویرایش کردید، مرحله بعدی آپلود عکس‌ها روی شناسه اینستاگرام‌ خودتان است. روی دکمه پایین سمت راست کلیک کنید تا صفحه Share کردن عکس ظاهر شود. یک توضیحی برای عکس بنویسید و دکمه بزرگ سبز رنگ Upload را بزنید. اگر هیچ‌یک از شبکه‌های اجتماعی را انتخاب نکرده باشید، این عکس تنها روی شناسه اینستاگرام‌ خودتان منتشر می‌شود.

دکمه News هم اخبار و اطلاعات مربوط به کسانی که آنها را دنبال می‌کنید یا شما را دنبال می‌کنند را نشان می‌دهد. نهایتاً دکمه Profile نیز به شما اجازه می‌دهد که دوستانتان را روی این شبکه جستجو کنید، عکس‌های افکت‌دار شده خودتان را ببینید، پروفایلتان را ویرایش کنید، و شش شبکه اجتماعی که امکان آپلود عکس‌ها را دارند را تنظیم کنید. این شبکه‌ها شامل Facebook, Flickr, Foursquare, Posterous, Twitter و Tumblr می‌شوند. برای کسی که شبکه‌های اجتماعی را نمی‌پسندد یا حوصله دنبال کردن و کامنت گذاشتن و لایک کردن عکس‌های دیگران را ندارد، اینستاگرام هیچ جاذبه‌ای ایجاد نمی‌کند. به طور یقین بیشترین استفاده و جذابیت این نرم‌افزار، درگیر شدن در شبکه اجتماعی آن است و این همان چیزیست که با دو آیکن لایک و کامنت در زیر عکس‌هایی که می‌بینید می‌توانید انجام دهید.

منبع

[ویرایش]

سایت بیتوته