بررسی موردهایی از اخلاق حرفه‌ای/شیو چپرا و افشاگری‌هایش درباره محصول‌های دامی

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
پرش به ناوبری پرش به جستجو

شیو چپرا یک دانشمند علوم دامی مشغول به کار در کانادا بود، وی در بخش مدیریت داروهای دامپزشکی وابسته به وزارت بهداشت کانادا کار می‌کرد. در دهه ۱۹۹۰ شرکت مونسانتو به چپرا رشوه داد و وی را تحت فشار قرار داد تا چند هورمون دامی چالش‌برانگیز و بررسی نشده از نظر خطرناک بودن برای انسان را تأیید کند. چپرا که دید اعتراض‌هایش به وزارت بهداشت کانادا نادیده گرفته می‌شود به رسانه‌های عمومی مراجعه کرد تا از سلامت عمومی دفاع کند. اگرچه فعالیت‌های او منجر به اخراجش از وزارت بهداشت شد اما باعث شد چهره بی‌اخلاق وزارت بهداشت کانادا آشکار شود.

زمینه[ویرایش]

شیو چپرا[ویرایش]

شیودارشان ال چپرا زاده هندوستان یک دانشمند علوم دامی بود که فعالیت کاری‌اش با خدمات عمومی سر و کار داشت. او مدرک دکترای خود را در رشته میکروبیولوژی از دانشگاه مک‌گیل دریافت کرد و پس از دانش‌آموختگی در انگلستان مشغول به کار شد. پس از مدت کوتاهی کار کردن در انگلستان عازم کانادا شد و در سال ۱۹۶۹ در وزارت بهداشت کانادا به عنوان دانشمند علوم دامی مشغول به کار شد. سال‌های خدمت او در وزارت بهداشت کانادا ۳۵ سال طول کشید و سرانجام به کارش در آنجا پایان داد. پس از پایان کار، یک کتاب خودزندگینامه منتشر کرد که در آن در مورد کارش نوشته بود. این کتاب با نام فساد تا هسته: خاطراتی از افشاگر وزارت بهداشت کانا در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. شیو چپرا در جنوری ۲۰۱۸ درگذشت.

وزارت بهداشت کانادا[ویرایش]

وزارت بهداشت کانادا فعالیت‌هایی مشابه وزارت بهداشت آمریکا (NIH) و سازمان دارو و غذای آمریکا (FDA) دارد.

مونسانتو[ویرایش]

مونسانتو یک شرکت بزرگ شیمیایی-کشاورزی است که تا سال 2018 فعال بود و زیرمجوعه بایر آگ بود. تمرکز مونسانتو بیشتر روی فرآورده‌های مهندسی ژنتیک شده، حشره‌کش، آفت‌کش و هورمون‌های رشد برای دام‌ها بود.