رسانههای هلند و جنوب ایران
این صفحه مناسب ویکیکتاب نیست و احتمالاً در آینده حذف میشود. |
رسانه های هلند و جنوب ایران
از ۱۹ ماه مه ۲۰۰۶ تا ۱۹ اوت ۲۰۰۶ یک رشتهبرنامه مرتبط با منطقه جنوب ایران در رسانههای محلی و سراسری هلند پخش گردیده که در آنها شخصی که خود را عدنان فالح المنصوری معرفی مینماید مدعی است که ناحیه جنوب ایران از حدود بندر عباس بسوی فارس و مرزهای اصفهان و مناطقی شامل لرستان و ایلام و خوزستان و بختیاری و کهگیلویه همگی شیخنشینی به نام "الاحواز" [۱] را تشکیل میدادهاند که "تاریخ آن به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد و شهر اور [۲] میرسد" و "در سال ۱۹۲۵ شاه ایران این منطقه را اشغال کرده است". وی ایرانیان عربزبان را "الاحوازی" نام نهاده و شمار آنها را ۸ میلیون نفر اعلام میکند. این مطالب طی سه ماه گذشته دست کم ۱۱ بار در کانالهای تلویزیونی و ۳ بار در ایستگاههای رادیویی و چندین بار در روزنامههای هلندی پخش و نشر گردیده است. [۳] عدنان المنصوری پسر یکی از درجهداران پیشین ارتش ایران به نام فالح عبدالله المنصوری است که در حین جنگ ایران و عراق یعنی در سال ۱۹۸۷ به رژیم صدام حسین پناهنده شد و پس از اقامت در بغداد به عنوان پناهنده به شهر ماستریخت هلند منتقل شد. وی در هلند بخاطر فعالیتهایش در زمینه همکاری با سازمان عفو بینالملل و تأسیس گروهکی به نام "سازمان آزادیبخش الاحواز" (۴) از سوی ملکه هلند نشان افتخار و درجه اورانیه-ناساو دریافت کرد که از بالاترین درجات افتخار کشور هلند است. عبدالله المنصوری که به دست داشتن در بمبگذاریهای سال ۲۰۰۵ در شهر اهواز که به قول رسانههای هلند به کشته شدن ۲۰ تن و زخمی شدن ۲۰۰ نفر انجامید نیز متهم است بنا به گزارش همین رسانهها بتازگی طی سفری به سوریه مفقود شده است. همین مسئله انگیزهای شده برای پخش برنامههای یاد شده که در آن نقشههایی جعلی مکرراً بر صفحههای تلویزیونی هلند نقش میبندد و در آن بخش بزرگی از نیمه جنوبی ایران نام "الاحواز" بخود گرفته و کشوری جدا خوانده میشود و در آن خلیج فارس با نام جعلی "خلیج عرب" خودنمایی میکند. گشت و گذاری در مطالب هلندی روی اینترنت نشان میدهد که بسیاری از هلندیزبانان ناآگاه به پیروی از "اطلاعات" ذکر شده در رسانههایشان حتی در وبلاگهای خود از ایرانیان عربزبان به عنوان "اعراب احوازی" یاد میکنند.(۵)
رسانههای هلندی از آنجا که خانواده المنصوری ساکن هلند هستند این مسئله را مسئلهای محلی قلمداد کرده و برای نمونه روزنامه فولکسکرانت که از پرشمارگانترین و مهمترین روزنامههای هلند است در شماره شنبه ۱۹ اوت ۲۰۰۶ خود بخش اعظم صفحه دوم قسمت "خبرهای داخلی" را به این موضوع اختصاص داده و همان صحبتها و "آمارها"ی پیشگفته را از نو تکرار نموده و به زعم خود از این طریق اذهان عمومی مردم هلند را نسبت به تاریخچه و وضعیت نیمه جنوبی ایران روشن نموده است.(۶)
بنا به گزارش روزنامه فولکسکرانت، فالح عبدالله المنصوری "رئیس جمهور تبعیدی جمهوری الاحواز" (نیمه جنوبی ایران) لقب دارد و عکس او همراه با پرچم الاحواز در خانه همه "الاحوازیان" (که بقول این گزارش ۸ میلیون نفر هستند) بر دیوار اتاقها نصب شده است و در جنوب ایران "شخصی معروفتر از او وجود ندارد". در گزارش مفصلی که در تاریخ ۲۲ ژوئیه در پربینندهترین برنامه شبکه یک هلند یعنی برنامه نتورک(۷) پخش شد خانم ر. یونس-بوس (۸) از وزارت امور خارجه هلند بر روی موضوع افزودن فشار سیاسی بر ایران تأکید کرد و هانس فان بالن (۹) از نمایندگان حزب مردمی آزادی و مردمسالاری (فِ.فِ.دِ) (۱۰) در پارلمان هلند که یکی از طرفداران سیاست خارجی بوش، رئیس جمهور آمریکا نیز هست از جنوب ایران با نام "عربستان" نام برد و در این گزارش در لابلای سخنان او ناحیه مربوطه را بزرگتر از گذشته و شامل استانهای بوشهر، فارس، لرستان و غیره نشان دادند. این گزارش چند روز گذشته از تلویزیون سراسری هلند پخش شد و هنوز زمان پایان این موج تبلیغاتی در رسانههای هلند مشخص نیست و میتواند هفتهها و ماهها ادامه یابد.
بر همه ایرانیان و بویژه نمایندگیهای سیاسی ایران در اروپا واجب است که از جزئیات این مسئله آگاهیهای لازم را کسب نموده در برخورد با تحریفات و آشوبآفرینیهایی از این دست اقدامات لازم را بهعمل آورده از مراجع هلندی درخواست پاسخگویی بنمایند.
پانویسها
[ویرایش]- ↑ این نام در تارنماهای مربوط به گروه المنصوری با حرف «ح» نوشته میشود
- ↑ شهری باستانی در عراق امروزی
- ↑ http://www.alahwaz-revolutionary-*council.org/Netherlands/INDEX%20-%20NL.htm
- ۱. این نام در تارنماهای مربوط به گروه المنصوری با حرف «ح» نوشته میشود.
- ۲. شهری باستانی در عراق امروزی
- ۳. http://www.alahwaz-revolutionary-*council.org/Netherlands/INDEX%20-%20NL.htm
- ۴. ALO
- ۵. ) :نمونه http://www.volkskrantblog.nl/bericht/58850(
- ۶.
- ۷. Netwerk
- ۸. R. Jones-Bos.
- ۹. Hans van Baalen.
- ۱۰. VVD