پرش به محتوا

ویکی‌کتاب:خودآموز/تمیزکاری و مراقبت

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد

راه‌های کمک کردن

[ویرایش]

تصحیح کردن از نظر دستوری، املایی و نگارشی و پاک کردن اشتباهات یکی از زمینه‌هایی در ویکی‌کتاب است که بسیار به کمک داوطلبان نیاز دارد. با این حال بسیاری از کارهای دیگر نیز وجود دارند که کاربران در زمینه نگهداری و سازمان‌دهی می‌توانند به ویکی‌کتاب یاری برسانند. یک جای خوب برای اینکه ببینید چه کارهای کلی برای نگهداری پروژه می‌توانید انجام دهید، ویکی‌کتاب:نگهداری ویکی‌کتاب است.

بررسی کردن صفحه

[ویرایش]

راه‌های مختلفی برای بررسی کردن یک صفحه از نظرهای مختلف وجود دارد. یکی از راه‌ها، بررسی کردن سیاهه صفحه‌های تازه است. اگر دیدید صفحه خرابکاری آشکار است از الگوی {{حذف سریع}} استفاده کنید تا یکی از مدیران سریعا آن را حذف کند. اگر مطمئن نبودید ولی این طور به نظرتان رسید که صفحه خرابکاری است، از الگوی {{نبح}} استفاده کنید و آن را در نظرخواهی برای حذف نامزد کنید. اگر فکر می‌کنید محتوای صفحه برای ویکی‌کتاب مناسب نیست ولی در سایر پروژه‌ها می‌تواند استفاده شود از الگوی {{نامناسب}} استفاده کنید و سپس آن را در نظرخواهی برای انتقال نامزد کنید.

برای صفحاتی که نیاز به تمیزکاری دارند از الگوی {{تمیزکاری}} استفاده کنید. به سیاهه صفحه‌های کوتاه نگاه کنید و صفحاتی را که به نظرتان محتوای کافی ندارد در بالایشان از الگوی {{الگوی خرد}} استفاده کنید.

نقض حق تکثیر و پرونده‌ها

[ویرایش]

برای اطلاع از آخرین پرونده‌های بارگذاری شده سیاهه فهرست پرونده‌ها را ببینید. درست همانطور که در ویژه:صفحه‌های_تازه آخرین صفحات ایجاد شده فهرست می‌شود در ویژه:فهرست_پرونده‌ها نیز آخرین پرونده‌های بارگذاری شده کاربران فهرست می‌شود. در مورد پرونده‌ها نیز اگر دیدید صفحه خرابکاری آشکار است از الگوی {{حذف سریع}} استفاده کنید و اگر دیدید نیاز به تمیزکاری دارد از {{تمیزکاری}} استفاده کنید.

تمام پرونده‌ها باید پروانه مشخص داشته باشند در غیر این صورت {{نقض حق تکثیر}} به آن بچسبانید.

انتقال و ادغام

[ویرایش]

کتاب‌های جدید و سازماندهی

[ویرایش]

کتابی که جدید است باید برچسب {{وضعیت|0}} بخورد. این برچسب به جامعه هشدار می‌دهد که کتاب تازه ایجاد شده است. هر کتاب جدیدی که ساخته می‌شود باید صفحاتش را رده‌بندی کرد. رده‌بندی به این صورت است که به تمام صفحات کتاب رده‌ای به نام صفحه اصلی کتاب اضافه می‌کنیم. مثلا اگر نام کتاب «کتاب من» باشد باید به تمام صفحات آن، [[رده:کتاب من]] را بیفزاییم.

صفحات یتیم

[ویرایش]

صفحات یتیم یا کتاب‌های تک صفحه‌ای به صفحه‌هایی گفته می‌شود که هیچ پیوندی به صفحات دیگر نداشته باشد.

  • بر حسب نیاز می‌توانید به صفحات یتیم یکی از برچسب‌های {{الگوی خرد}}، {{تمیزکاری}}، {{همکاری}} یا {{ادغام با|نام صفحه}} بزنید.

مراقبت از کاربران تازه‌وارد

[ویرایش]

وقتی کاربر جدید به ویکی‌کتاب می‌آید می‌توانید با افزودن الگوی خوشامدگویی در صفحه بحثش به او خوشامد بگویید و از بخواهید سوالات احتمالی خود را در میز تحریر بپرسد.