ویکی‌کتاب:خودآموز/حذف، واگردانی و انتقال

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد

حذف کردن صفحه‌ها[ویرایش]

حذف کردن صفحات کاری است که مدیران باید با دقت آن را انجام دهند. دو روش برای حذف یک صفحه وجود دارد: از طریق درخواست‌ها برای حذف و از طریق حذف سریع.

درخواست‌ها برای حذف[ویرایش]

ویکی‌کتابی‌ها می‌توانند در درخواست‌ها برای حذف کتاب‌ها و صفحاتی را که با معیارهای پروژه مطابقت ندارد، نامزد حذف کنند. جامعه ویکی‌کتاب در مورد آن درخواست به بحث می‌نشیند و اگر موافقت کردند آن صفحه (ها) را حذف می‌کنند. هر صفحه‌ای را که کاربران برای حذف نامزد کنند بالای آن از الگوی {{نبح}} (مخفف نـظرخواهی بـرای حـذف) یا {{نامزد حذف}} استفاده می‌کنند. استفاده از این الگو در بالای صفحاتی که برای حذف نامزد شده‌اند باعث می‌شود که کاربران دیگر متوجه شوند و ضمن اینکه در نظرخواهی شرکت می‌کنند دیگر در آن صفحه ویرایشی انجام ندهند.

نظرخواهی برای حذف یک فرآیند رای‌گیری اکثریت آرا نیست. تنها قاعده واقعی‌ای که وجود دارد این است که تا زمانی که مطمئن نیستید حذف نکنید. یک مدیر نه تنها باید نظرات موافق و مخالف را بخواند بلکه باید دلیل‌هایی را که آورده‌اند را در نظر بگیرد. با جمع‌بندی این اطلاعات مدیر می‌تواند به یک نتیجه پایدار برسد به عبارت دیگر جامعه شبهات خود را بیان می‌کنند و نباید جای هیچ شک و شبهه‌ای برای مدیری که صفحه را حذف می‌کند باقی بماند.

حذف سریع[ویرایش]

بعضی از صفحات را بدون اینکه در نظرخواهی برای حذف نامزد کنیم می‌توانیم حذف کنیم. چنین روشی به «حذف سریع» معروف است. شرط حذف سریع داشتن یکی از موارد زیر است:

  1. خرابکاری یا هرزنگاری باشد یا اطلاعات غیر مفیدی باشد که بخشی از کتاب محسوب نشود
  2. اگر یک صفحه کاربری باشد که کاربر خودش درخواست حذف آن را داده است
  3. صفحه کاربری یک خرابکار که برای همیشه حساب کاربری‌اش بسته شده است
  4. اگر صفحه فقط گزارشی از یک صفحه دیگر باشد که قببلا حذف شده است
  5. اگر صفحه بخشی از یک کتاب باشد و نویسندگان آن کتاب برای حذف آن صفحه موافقت کرده باشند
  6. اگر صفحه در نبح نامزد شده است و کاربران برای حذف آن اجماع کرده‌اند

نامزد کردن برای حذف[ویرایش]

وقتی صفحه‌ای را برای حذف نامزد می‌کنید در بالای آن الگوی {{نبح}} قرار دهید و سپس در نظرخواهی برای حذف با ذکر دلیل آن صفحه را برای حذف نامزد کنید. پس از اینکه جامعه بحث کند و به اجماع برسد (یا نرسد) رای‌گیری بسته خواهد شد. بدین ترتیب بحث به پایان می‌رسد و نتیجه آن مشخص می‌شود.

اضافه کردن درخواست جدید به صفحات نامزدشده برای حذف[ویرایش]

در صفحه پیشنهادهای حذف، نام کتاب یا صفحه‌ای را که می‌خواهید درخواست حذفش را بدهید با یک پیوند (مثل [[نام صفحه]]) تایپ کنید؛ سپس دلیل‌تان را برای این درخواست مشخص کنید. دلیلی که می‌نویسید باید مشخص کند به چه دلیل صفحه نامزد شده با معیارهای سرشناسی مطابقت ندارد. در انتهای درخواست‌تان با چهار مدک (~~~~) امضا کنید.

دلایل موجه برای نامزد کردن برای حذف[ویرایش]

صفحه «پیشنهادهای حذف» در واقع یک همه‌پرسی نیست که فقط رأی بدهید فلان صفحه حذف شود یا بماند بلکه باید دلیل موجه برای حذف بگویید. بحث‌ها آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا جامعه به یک اجماعی برسند که با صفحه نامزد شده چه باید بکنند.

دیدن صفحات حذف شده[ویرایش]

وقتی صفحه‌ای حذف شد دیگر برای کاربران قابل روئت نیست و در مشارکت‌های کاربری که در آن ویرایش کرده است دیده نمی‌شود. تنها مدیران می‌توانند صفحات حذف شده را ببینند. به طور کلی اطلاعات صفحات حذف شده برای عموم دیگر به نمایش در نمی‌آید مگر اینکه برای احیای آن درخواست دهید و صفحه درخواستی اطلاعات حساس یا نامناسب نداشته باشد. مدیران باید در هنگام احیای صفحات حذف شده بسیار محتاطانه عمل کنند.

احیای صفحات حذف شده[ویرایش]

اگرچه فرآیند احیا به اندازه درخواست حذف صفحه رواج ندارد ولی فرآیندی است که برای صفحاتی که اشتباها حذف شده باشند به کار می‌رود یا در شرایطی که اعضای جامعه به احیای صفحه رای بدهند. درخواست‌ها باید در درخواست برای احیا نوشته شود و اگر جامعه به اجماع رسید، مدیر می‌تواند آن صفحه را احیا کند.

در بسیاری از مواقع یک مدیر می‌تواند صفحه را موقتا احیا کند تا کاربر اطلاعات مفید را از آن بردارد؛ انجام این کار به تصمیم مدیر بستگی دارد که آیا این کار را انجام بدهد یا نه. برای حذف صفحه‌ای که موقتا احیا شده بوده است، می‌توان آن را حذف سریع نمود.

درون‌ریزی (انتقال)[ویرایش]

گاهی پروژه‌های برادر به کمک ویکی‌کتاب می‌آیند و یک صفحه از آن‌ها به ویکی‌کتاب درون‌ریزی می‌شود و ممکن است با یک کتاب در ویکی‌کتاب ادغام شود. این کار بهتر از یک کپی و پیست ساده است زیرا با این کار تاریخچه صفحه هم منتقل خواهد شد. حفظ تاریخچه صفحه ازنظر کپی‌رایت GFDL دارای اهمیت است.

درخواست برای درون‌ریزی[ویرایش]

فقط مدیران و کاربران دارای دسترسی درون‌ریزی می‌توانند درون‌ریزی صفحات را انجام دهند. سایر کاربران باید از این افراد درخواست کنند.

استفاده از اطلاعات درون‌ریزی شده به صورت یک کتاب جدید یا فصل جدید از کتاب[ویرایش]

صفحه‌ای که درون‌ریزی می‌شود به نام فضای نام تراویکی انتقال می‌یابد و سپس به نام جدیدی که برای کتاب انتخاب می‌کنید انتقال می‌یابد.

ترکیب کردن اطلاعات درون‌ریزی شده با فصلی که از قبل موجود است[ویرایش]

ممکن است بخواهید صفحه‌ای را که درون‌ریزی کرده‌اید با فصلی از یکی از کتاب‌های موجود ادغام کنید.