کتاب آشپزی/گردویی پفکی

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد

دستور شماره یک[ویرایش]

  1. سفیده تخم مرغ ۱ پیمانه
  2. پودر شکر ۲ پیمانه
  3. وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  4. آب‌لیمو چند قطره
  5. پودر هل در صورت تمایل به دلخواه
  6. رنگ خوراکی به مقدار لازم

طرز تهیه:

مرحله ۱: سفیده‌های تخم مرغ را در ظرفی خشک و تمیز با همزن بزنید تا سفید و پفکی شود، سپس پودر شکر را کم‌کم افزوده و هم زدن را ادامه داده تا مخلوط حالتی کش‌دار به خود بگیرد.

مرحله ۲: آب لیمو، هل و وانیل را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید، سپس مایه را در قیف با سری شکوفه بزرگ ریخته و در سینی فر که قبلاً کاغذ انداخته‌اید به صورت گل و با فاصله بزنید. (در صورت استفاده از رنگ در این مرحله می‌توانید رنگ را اضافه کنید)

مرحله ۳: سینی را در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۴۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید تا پخته شود، سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو نمایید.

نکات:

۱- برای تهیه مرنگ سفیده‌های تخم مرغ را قبل از زدن در دمای محیط قرار دهید.

۲- مرنگ در دمای کم فر باید پخته شود که می‌توانید بعد از ۵ دقیقه که مرنگ‌ها داخل فر بودند حرارت را خاموش کنید تا با گرمای داخل فر مابقی زمان پخت سپری شود.

۳- به طور کلی برای هر مقدار سفیده که استفاده می‌کنید دو برابر آن را پودر شکر در نظر بگیرید.

۴- رنگ مرنگ سفید است که به دلخواه می‌توانید از رنگ خوراکی استفاده کرده تا مرنگ‌های رنگی داشته باشید.


دستور شماره دو[ویرایش]

  1. گردو خرد نشده 3 پیمانه
  2. سفیده تخم‌مرغ در دمای اتاق 3 عدد
  3. شکر سفید دانه ریز 3 پیمانه

طرز تهیه:

مرحله ۱: فر را در دمای 175 درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) گرم کنید.

مرحله ۲: گردوها را خرد کنید. خرده گردوها باید اندازه متوسطی داشته باشند. یعنی نه حالت پودری داشته باشند و نه مثل دانه‌های واقعی گردو باشند. برای این کار از یک میکسر استفاده کنید و اجازه دهید تا جایی که گردوها به حالت گفته شده در بیاید، میکسر گردوها را خرد کند.

مرحله ۳: سفیده تخم‌مرغ‌ها را تا جایی که کف کند و حجم آنها افزایش یابد و سفت شود بزنید.

مرحله 4: در این مرحله به صورت کامل، سفیده تخم مرغ را درون گردوهای خرد شده و شکر بریزید.

مرحله ۵: مانند آنچه برای مرینگ معمولی گفته شد، کاغذ مخصوص شیرینی‌پزی را کف سینی فر یا قالب دیگر پهن کنید. سپس آن را چرب و آردی کنید. بهتر است که برای این شیرینی از قیف استفاده نکنید. با قاشق، مایع شیرینی را به صورت دایره‌ای روی سینی فر بریزید. بهتر است که برای هر شیرینی به اندازه 3 سانتی‌متر در اطراف آن فضای خالی بگذارید. چرا که در هنگام پخت، شیرینی بیشتر پهن می‌شود.

مرحله 6: سینی را در فر قرار دهید. پخت این شیرینی مرینگ گردویی در شرایط و دمای گفته شده، حدود 20 دقیقه زمان می‌برد (آنچه در ابتدای صفحه برای زمان پخت گفته شده، مربوط به شیرینی مرنگ معمولی است). نشانه پخت این شیرینی، طلایی شدن رنگ آن است. بعد از پخت، شیرینی را از فر خارج کنید.

نکته: پس از بیرون آوردن از فر، این شرینی مرنگ گردویی ممکن است کمی مرطوب و خام به نظر برسد. نگران نشوید. اگر اجازه دهید شیرینی تا جایی که تست پخته شدن شرینی را پاس کند، در فر پخته شود، بعد از خروج از فر، خشک و سفت خواهد شد.

مرحله 7: به مدت 15 دقیقه اجازه دهید تا شیرینی‌ها کمی خنک شوند. سپس آنها را از کاغذ و سینی فر جدا کنید و بگذارید 15 دقیقه دیگر خنک شوند. پس از آن می‌توانید شیرینی‌ها را در یک ظرف که در معرض هوا نباشد قرار دهید.

نکته: شیرینی مرنگ گردویی را می‌توان تا 10 روز در دمای اتاق نگهداری کرد. به همین خاطر هم هست که برای سرو در ایام عید نوروز و پذیرایی از مهمانان گزینه مناسبی است. البته اگر بابت سفیده تخم‌مرغ موجود در آن نگران هستید، می‌توانید آن را در یخچال یا حتی فریزر قرار دهید. البته بهتر است که مدتی پیش از میل کردن، آن را در دمای محیط قرار دهید. [۱]

جستارهای وابسته[ویرایش]

منابع[ویرایش]

  1. نعمتی، پریسا. «طرز تهیه شیرینی مرنگ». 3 اسفند 1396.