آشنایی با مرورگرها/نسخه چاپی
این یک نسخه چاپی است از آشنایی با مرورگرها این پیغام و هیچ چیز اضافیای در چاپ نمیافتند اگر میانگیر را خالی کنید. |
نسخه کنونی و قابل ویرایش این کتاب را میتوانید در وبگاه ویکیکتاب در نشانی زیر بیابید
https://fa.wikibooks.org/wiki/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C_%D8%A8%D8%A7_%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D9%87%D8%A7
مقدمه
در دنیای امروز همه از اینترنت استفاده میکنند و اگر بخواهیم به اینترنت برویم باید از یک مرورگر استفاده کنیم ما در اینجا سعی بر آن داریم تا پنج مرورگر پرطرفدار را به شما معرفی کنیم.
جستار وابسته
[ویرایش]
فایرفاکس
موزیلا فایرفاکس مرورگر وب آزاد و متنباز برگرفته از مجموعه نرمافزار اینترنتی موزیلا است که توسط بنیاد موزیلا توسعه و پشتیبانی میشود. بر اساس آمار در ماه می ۲۰۱۴، این مرورگر ۲۴٫۹٪ از کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده است.
این مرورگر در ابتدا بیشتر بین کاربران توزیعهای لینوکس محبوبیت داشت، ولی رفتهرفته با پدیدار شدن مشکلات امنیتی در پراستفادهترین مرورگرهای وب مانند اینترنت اکسپلورر، کاربران دیگر سیستمعاملها از قبیل ویندوز و مکینتاش نیز استفاده از این مرورگر را آغاز کردند تا جایی که بدون نصب پیشفرض روی سیستمعاملی، طی چند سال بیش استفادهشدهترین مرورگر وب جهان بود.
ویژگیها
[ویرایش]- با گسترش وب و اهمیت بحث تبلیغات، طراحان وبسایتها به فکر ایجاد صفحاتی افتادند که بدون خواست کاربر گشوده شوند، با استفاده از امکان pop-up blocker موزیلا، این صفحات امکان ایجاد مزاحمت را ندارند.
- امکان گشودن چند صفحه در یک پنجره تب و کشیدن و رها کردن.
- قابلیت RSS قوی این مرورگر، امکان پاک کردن آسان اطلاعات شخصی، امکان کشیدن و رها کردن متن به باکس جستجو، حمایت از SVG و CSS2 و CSS3 و JavaScript، حمایت از صفحات طراحیشده با فناوری ایجکس (AJAX)، حمایت از قابلیتهای ویژهٔ CMSهای رایج، همکاری گسترده با شرکتهای بزرگ مانند eBay و موتورهای جستجوی یاهو و گوگل.
توانایی سفارشیسازی
[ویرایش]یکی از قابلیتهای فایرفاکس امکان تغییر آن به مرورگری برای سلیقه هر فرد است. برای این کار فایرفاکس دو مورد را در نظر گرفته است. اول تواناییهای مرورگر، دوم ظاهر آن.
سفارشیسازی تواناییهای فایرفاکس با کمک فایلهایی با حجم کم به نام افزونه (Extension) ممکن میشود. این افزونهها در واقع تکههای کوچک برنامهاند که قابلیتهای مختلفی را به این مرورگر میافزایند. تمهای مختلف این مرورگر هم شخصیسازی ظاهر آن را راحت میکند.
مشکلات فایرفاکس
[ویرایش]بعضی کاربران خواستار اضافه شدن افزونههای پرتقاضا به فایرفاکس هستند ولی توسعه دهندگان فایرفاکس این کار را مغایر با هدف آنها یعنی یک مرورگر سبک میدانند؛ البته بیشتر این افزونهها و قابلیتهای بسیار دیگر مستقیماً قابل بارگیری و نصب روی فایرفاکس هستند.
یکی از مشکلات دیگری هم که به فایرفاکس نسبت داده میشود مشکلاتی است که توسط پلاگین ادوبی فلش ایجاد میشود که برای لینوکس ارائه شده که این مشکل ارتباطی به خود فایرفاکس ندارد.
گوگل کروم
گوگل کروم یک مرورگر وب رایگان است که در ۲ سپتامبر ۲۰۰۸ (۱۲ شهریور ۱۳۸۷) توسط شرکت گوگل بر پایهٔ پروژهٔ کرومیوم عرضه شد. در ابتدا نسخهٔ آزمایشی آن برای کاربران نرمافزار سیستمعامل ویندوز در یکصد کشور جهان عرضه شد ولی گوگل اعلام کرد که نسخههای منطبق با سیستمعامل گنو/لینوکس و رایانهٔ اپل مکینتاش آن هم در آینده توزیع خواهد شد. موتور این مرورگر نرمافزار آزاد وبکیت است. از امکانات و قابلیتهای آن میتوان به Tabbed browsing، و امکاناتی مشابه Privacy در سافاری و Speed Dial در مرورگر اپرا اشاره نمود.
امکانات
[ویرایش]گوگل کروم مرورگری امن، سریع و بسیار با ثبات است. گوگل کروم تفاوت بسیاری با دیگر رقیبانش ندارد. قدرت کروم به عملکرد برنامه و سرعت پردازش آن به جاوا اسکریپت آن بستگی دارد. گوگل کروم از زبانهای بسیاری مانند فارسی پشتیبانی میکند.
همچنین در میان رقبایش توانسته افزونههای بسیاری نیز برای خود انتشار دهد که کارایی آن را بهبود میبخشند. این افزونهها همانند برنامههای یک سیستم عامل کاربردی هستند. پس ما با یک مرورگر همهفنحریف طرف هستیم.
اینترنت اکسپلورر
اینترنت اکسپلورر مرورگر وب شرکت مایکروسافت است که به طور پیش فرض روی سیستمعامل ویندوز نصب شده است (ویندوز ۹۸ و نسخههای بعدی).
عیبهای بزرگ
[ویرایش]این مرورگر هم هنوز طرفداران زیادی را دارد اما به دلایل زیاد و امنییت پایین در بسیاری از کشورها کنار گذاشته و از مرورگرهای دیگری استفاده میکنند.
حفرههای امنیتی متعدد
پشتیبانی نکردن از RSS
سافاری
سافاری مرورگری از شرکت اپل است که بر پایه WebKit ساخته شده است و با ظاهری ساده و آسان دارای امکانات پیشرفته و امنیت قابل قبول بوده و در حال حاضر نسخه ۵.۰ این مرورگر عرضه شدهاست.
از این مرورگر در سیستمعاملهای مک اواس ده و ویندوز میتوان استفاده کرد. استیو جابز، مدیر عامل شرکت رایانهای اپل در تاریخ ۱۱ ژوئن ۲۰۰۷ اعلام کرد که این شرکت نسخهای از مرورگر وب سافاری را برای سیستمعامل ویندوز تهیه کردهاست.
ویژگیها
[ویرایش]۱. مرورگر تمام صفحه(Full Screen)
۲. لیست خواندنیها (Reading List)
۳. امکانات امنیتی و محرمانه
۴. راهاندازی اکانت اینترنتی
۵. ذخیره و دانلود آسان بهمراه صفحه دانلود جدید
۶. ذخیرهسازی رسانه
۷. حرکت لمسی چند گانه
اپرا
اُپرا یک مرورگر وب رایگان و متنبسته وب و نرمافزاری اینترنتی با دارا بودن حدود دو درصد کاربران اینترنت است که شرکت نرمافزاری اپرا آن را توسعه دادهاست. این مرورگر برای کاربریهای عمومی اینترنتی نظیر نمایش وبسایتها، دریافت و ارسال نامههای الکترونیکی، مدیریت ارتباطات، گفتگوی برخط آیآرسی، بارگذاری از طریق پروتکل بیتتورنت و خواندن فیدهای وب مورد استفاده قرار میگیرد. اپرا برای کاربرد برروی رایانههای شخصی، تلفنهای همراه و تبلتها به طور رایگان عرضه میگردد.
ویژگیها
[ویرایش]اپرا به صورت توکار از قابلیت زبانهبندی پنجرهها پشتیبانی میکند و قابلیتهای پیشفرض آن را میتوان با استفاده از افزونهها گسترش داد. همچنین اپرا مجهز به یک نوار بوکمارک و دانلود منیجر هم هست. اپرا قابلیتی به نام Speed Dial دارد. این قابلیت، به کاربر اجازه میدهد تا تعداد نامحدودی از صفحات وب را به میل خود انتخاب کند تا وقتی که زبانه جدیدی باز میشود، آن صفحات به صورت کوتهوار نشان داده شوند. به کمک Speed Dial، میتوان آن صفحات را به روش آسانتر و کارامدتری مرور کرد.
Opera Turbo: که با فشرده سازی صفحات و تصاویر به میزان ۲، ۳ یا ۴ برابر (بسته به سرعت اتصال اینرنت) سرعت بارگذاری صفحات وب را تا چندین برابر بالا میبرد. Opera Unite: برای اشتراک گذاری فایلهای دلخواه خود روی شبکه اینترنت، بدون نیاز به آپلود آنها در سایتهای دیگر Opera Link: برای هماهنگی سریع اطلاعات مرورگر خودتان روی اپرای دیگر یا رایانه دیگر Private browsing: برای مرور کردن کاملاً ایمن صفحات اینترنت بدون برجای ماندن رد پا روی رایانه (نسخه ۱۰/۵۰) Opera extensions: افزونههای مرورگر اپرا که از نسخه ۱۱ به بعد به این مرورگر افزوده شدهاست. Opera Mail: این قابلیت یکی از بهترین قابلیتها و ویژگیهایی استکه به این مرورگر نسبت به دیگر مرورگرها برتری میبخشد. با استفاده از این قابلیت میتوان در فید سایتها و وبلاگها مشترک شد و از بروزرسانی آنها مطلع شد. همچنین این فید خوان قابلیت پوشه سازی و دسته بندی نیز دارد. Speed Dial: امکان دسترسی سریع به سایتهای از پیش تعیین شده در Tab جدید. Mouse Gestures: انجام فرمانهای رایج در مرورگر مانند بازکردن Tab جدید و بازگشت به صفحه قبل، با نگه داشتن کلید راست موس و حرکت دادن موس به جهتهای تعیین شده. Extensions: جایگزینی برای Widgetهای اپرا است که عملکردی مانند افزونههای فایرفاکس دارد.