آموزش طراحی قلم با فونت فورج/نمای نخست
مقدمه | نمای نخست | متریکها |
آموزش طراحی قلم با فونت فورج |
اجازه دهید مروری بر موضوعات کلی داشته باشیم. به طور خیلی ساده و کلی زمانی که کامپیوتر میخواهد چیزی را نمایش دهد ابتدا کد آن را بررسی میکند که آیا در این جدولی که مشاهده میکنید وجود دارد (و البته خالی نمیباشد) یا خیر. اگر خیر به سراغ جداول فونتهای دیگری میرود. آرایش این جدول بر اساس نوع انکدینگی است که در منوی Encoding انتخاب کردهایم:
در جدول اصلی هر کدام از این خانهها را گلیف (Glyph) مینامیم. خانههایی که به صورت X هستند عملاً بدون استفاده میباشند و در فونت انکد نمیشوند یا به عبارتی در هنگام نمایش مورد استفاده قرار نمیگیرند. اگر هر کدام را باز کنید و تغییراتی درونش اعمال نمایید به طوری که از حالت X خارج شود حتماً در هنگام نمایش کد مربوط به آن، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. خواه خالی باشد خواه پر. اگر خواستید دوباره به حالت X برگردانید کافیست پس از انتخاب آن در جدول اصلی، از منوی Encoding گزینه Detach & Remove Glyphs را انتخاب نمایید تا کاملاً از فونت حذف شود.
از آنجایی که پیدا کردن هر گلیف در این جدول بسیار بزرگ کمی مشکل است، از منوی Encoding گزینه Compact را بر میگزینیم.
الان خیلی بهتر شد. جدولمان حسابی جمع و جور شد. برای شروع به سراغ یکی از گلیفها یعنی دال با دو بار کلیک میرویم.
چند نکته:
- با کلیدهای ctrl+D میتوانید Pointها یا همان نقاط که از این به بعد آنها را گرهها مینامیم را ببینید یا پنهان کنید. این نامگذاری به دلیل اینکه بسیاری حروف فارسی دارای نقطه هستند انجام میدهیم.
- با انتخاب منوی View->Show->Fill میتوانید گلیف را به صورت توپر یا توخالی ببینید.
- برای دیدن پیش نمایش گلیف مشابه نمایش در حالت نهایی کلیدهای ctrl+` یا منوی View->Show->Preview را انتخاب نمایید.
- برای بزرگ و کوچکنمایی نیز کلیدهای ctrl+= یا از آن بهتر ctrl+غلتک موشی استفاده نمایید. (mouse=موشی، scroll=غلتک)
- برای بالا و پایین حرکت دادن صفحه فقط غلتک موشی.
- برای چپ و راست بردن صفحه نیز shift+غلتک موشی.
- برای Undo یعنی بازگشت به حالت قبل از آخرین تغییر در گلیف و یا Redo یعنی رفتن به حالت پس از تغییر بعدی به ترتیب دکمههای ctrl+Z و ctrl+Y را هرگز فراموش نکنید.
این چند مورد ساده بالا را دائماً و به صورت غیرقابل شمارش در حال انجام دادن خواهید بود پس دانستن آنها خیلی کمکتان میکند.
سوال: چرا برخی گلیفها را نمیتوان ویرایش کرد یا برخی شکلها گرهای برای ویرایش ندارند؟ برای پاسخ به بخش پرسش و پاسخ در انتهای مطلب مراجعه نمایید.