پرش به محتوا

آموزش کار با تری‌دی مکس/نوار ابزار اصلی و نماها

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
محیط کاربری نوار ابزار اصلی و نماها پانل‌ها و گیزموها
با مطالعه این صفحه می‌توانید با نوار ابزار اصلی و نماهای تری‌دی مکس آشنا شوید. این کتاب نسخهٔ پی‌دی‌اف ندارد. این کتاب نسخهٔ صوتی ندارد.

در امتداد بالای محیط تری‌دی مکس در سمت چپ، یک نوار به نام Quick Access وجود دارد که امکان دسترسی سریع به برخی از ابزارهایی را که همواره استفاده می‌شوند، شامل فرمان‌های Open، Save و عملیات Undo و Redo را فراهم می‌کند [۱].

نوار منو در نزدیکی بالای محیط کاربری قرار دارد (درست مثل بیشتر نرم‌افزارها). درست در زیر نوار منو، نوار ابزار اصلی قرار دارد که حاوی آیکن‌هایی از ابزارهایی است که اغلب استفاده می‌شوند. همه چیز از انتخاب اشیا گرفته تا رندرسازی صحنه در نوار ابزار اصلی قرار دارد [۲].

قسمت اصلی محیط کاربری، نماها هستند. این قسمت‌ها امکان دسترسی شما را به فضای 3D با نماهای ارتوگرافیک و پرسپکتیو در تری‌دی مکس می‌دهند. این نماها جاهایی هستند که شما کار خود را انجام می‌دهید.

در امتداد پایین محیط، ابزارهایی برای تغییر مقادیر زمان، کنترل هدایت در نماها و کنترل‌هایی برای متحرک‌سازی قرار دارند [۳].

نوار ابزار اصلی

[ویرایش]

نوار ابزار اصلی حاوی ابزارهایی است که اغلب در تری‌دی مکس استفاده می‌شوند و برای راحتی استفاده در بالای محیط قرار گرفته‌اند [۴].

این نوار شامل آیکن‌های لینک (پیوند) کردن، ابزارهای انتخاب، ابزارهای تغییر شکل، ابزارهای جذب، ابزارهای تراز کردن، ابزارهای مدل‌سازی، الخ است.

نماها

[ویرایش]

نماها (Viewports) جایی هستند که فضای 3D در آن شبیه‌سازی می‌شود. نماها در تری‌دی مکس در ابتدا به چهار نما با اندازه یکسان تقسیم شده‌اند (Top، Front، Left، Perspective). نمایی که دارای یک کادر علامتگذاری شده زرد رنگ است، نمای انتخاب شده می‌باشد. می‌توانید با کار کردن در آن یا با کلیک راست در نما آن را فعال کنید [۵].

همان طور که گفته شد در این نرم افزار چهار نما داریم که عبارتند از:top (دید از بالا), front (دید از روبرو), left (دید از سمت چپ) که هر یک از این نماها قابل تغییر می باشند.برای تغییر هر نما کافیست تا بر روی آن نما کلیک و آن را فعال نموده و حرف اول نمایی را که می خواهیم تایپ کنیم بطور مثال برای تغییر نمای top به نمای front کافیست تا حرف F را در آن نما تایپ کنیم تا نما از top به front تبدیل شود[۶]. برای Maximize کردن یک نما از دکمه Maximize Viewport یا کلیدهای میانبر Alt + W استفاده کنید. علاوه بر آن در هر نما یک view cube در گوشه سمت راست بالا قرار دارد که می‌توانید با چرخاندن آن از هر طرف صحنه را مشاهده کنید.

در هر نما می‌توانید انتخاب کنید آبجکت با چه حالت رندرسازیی نشان داده شود مثلا حالت سیمی (Wireframe)یا سایه (Shade).

  1. براتیون، شیرین، راهنمای کاربردی تری‌دی‌مکس ۲۰۱۱، انتشارات عابد، ۱۳۹۰، صفحه ۶۴
  2. براتیون، شیرین، راهنمای کاربردی تری‌دی‌مکس ۲۰۱۱، انتشارات عابد، ۱۳۹۰، صفحه ۶۵
  3. براتیون، شیرین، راهنمای کاربردی تری‌دی‌مکس ۲۰۱۱، انتشارات عابد، ۱۳۹۰، صفحه ۶۵
  4. براتیون، شیرین، راهنمای کاربردی تری‌دی‌مکس ۲۰۱۱، انتشارات عابد، ۱۳۹۰، صفحه ۶۹
  5. براتیون، شیرین، راهنمای کاربردی تری‌دی‌مکس ۲۰۱۱، انتشارات عابد، ۱۳۹۰، صفحه ۱۰۷
  6. http://www.hshiraz.ir/index.php/learnco/127-3dmax