پرش به محتوا

راهنمای لپ تاپ/وسایل جانبی/وسایل جانبی غیراصلی

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
وسایل جانبی اصلی وسایل جانبی غیراصلی رهنمودهای کار با دستگاه
راهنمای لپ تاپ


یک دستگاه چاپگر
یک دستگاه اسکنر
یک جفت اسپیکر جانبی
یک دستگاه هدست
یک دستگاه هاب USB
یک دستگاه درایو دیسک گردان

وسایل جانبی غیراصلی، به آن دسته از ابزاری گفته می‌شود که هر چند لازم اند، اما به طور قطعی ضروری نیستند.

حافظه فلش

[ویرایش]

همه شما با فلش‌های «یو اس بی» قطعاً سروکار داشته‌اید. این حافظه جانبی بهترین گزینه برای ذخیره‌سازی خارج از سیستم است. فلش‌ها قابلیت ذخیره‌سازی و پاک کردن داشته و سرعت انتقال داده‌ها نیز در آن‌ها بالاست.

ماوس

[ویرایش]

لپ تاپ‌ها به جای ماوس قسمتی به نام تاچ پد دارند (در فصل هشتم مفصل توضیح داده خواهد شد). تاچ پد صفحه‌ای لمسی است که کار با آن زیاد مشکل نیست اما با این حال می‌توان اعتراف کرد که در اکثر مواقع هیچ چیزی جای موس را نمی‌گیرد. پس پیشنهاد می‌کنیم که برای سهولت کار خود یک دستگاه موشی را خریداری کنید.

چاپگر

[ویرایش]

چاپگر یا پرینتر، وسیله ایست آشنا برای انتقال متن یا عکس رو کاغذ. این وسیله را می‌توانید بنا به میل خود و بستگی به کار خود تهیه کنید. از آنجایی که هنوز هم خیلی از تحقیق‌ها و پروژه‌ها به صورت کاغذی مورد تایید است، پس خرید یک دستگاه پرینتر شاید لازم باشد ولی ضروری نیست.

پویشگر

[ویرایش]

پویشگر یا اسکنر، وسیله‌ای برای ورود عکس یا متن به رایانه می‌باشد. این ابزار نیز بنا به دلخواه خریداری شده و استفاده آن در مواقعی است که نیاز دارید یک سند یا عکس را برای یک شخص یا یک مؤسسه ارسال کنید.

بلندگو

[ویرایش]

اگر شما از جمله کسانی هستید که می‌خواهید لپ تاپ خود را به یک سیستم صوتی تبدیل کنید، بلندگوهای لپ تاپ قدرت چندانی ندارند پس بهتر است از اسپیکرهای جانبی استفاده کنید.

هدست

[ویرایش]

اگر به هر دلیلی بنا به شرایط کاری یا که نه، برای گوش دادن به موسیقی یا هر کار دیگری به این ابزار احتیاج داشتید، می‌توانید بنا به دلخواه خود از هدفون یا هدست استفاده کنید. حال ما به این دلیل در اینجا هدست را نوشتیم چون که هدست میکروفون نیز دارد و می‌توانید با راحتی و دقت بیشتری صدای خود را وارد سیستم کنید.

کارت خوان

[ویرایش]

در اینجا منظور کارت خوان حافظه است. این دستگاه این امکان را برای شما فراهم می‌آورد که کارت حافظه تمام موبایل‌ها، دوربین و ... را در آن قرار داده و روی سیستم خود بخوانید. از مهمترین نوع این دستگاهها «رَم ریدر» نام دارد.

هاب یو اس بی

[ویرایش]

لپ تاپ‌ها معمولاً تعداد کمی پورت «یو اس بی» دارند؛ این تعداد هر چند برای برای نیازهای ما کافیست و حتی ممکن است زیاد بیاید و برخی از آن‌ها هم همیشه خالی بماند، اما برای کسانی که اتصالات «یو اس بی» زیادی دارند، خرید یک دستگاه «هاب USB» لازم است.

درایو دیسک گردان

[ویرایش]

درایو دیسک گردان در تمام لپ تاپ‌ها وجود دارد و اگر نخواهید زیاد به ان فشار بیاورید، برای استفاده عادی هر شخص کفایت می‌کند و تقریباً اکثر آن‌ها خاصیت خواندن و نوشتن با تکنولوژی نور قرمز را دارد. در کل باید بگوییم اگر شما از جمله افرادی هستید که قرار است استفاده زیادی از درایو دیسک گردان بکنید، باید توصیه کنم که حتماً از یک دستگاه دیسک گردان ذخیره که قابلیت خواندن و نوشتن یا به اصطلاح (ریدر و رایتر) داشته باشد استفاده کنید. زیرا در صورتی که فشار زیاد به درایو لپ تاپ بیاید دچار آسیب می‌شود.

حتما توجه داشته باشید که CD و DVDها را به آرامی در دستگاه قرار دهید.

CD و DVD

[ویرایش]

حال که بحث از دیسک گردان شد این مورد را هم اضافه کنم که همیشه تعداد چند حلقه «سی دی» و «دی وی دی» خام را در خانه داشته باشید. این لوح‌ها در خیلی از مواقع لازمه کار شما قرار می‌گیرند.

صفحه کلید اضافه

[ویرایش]

این مورد معمولاً جز موارد محدودی است که شاید کم اهمیت ترین بخش لوازم جانبی لپ تاپ را به خود اختصاص دهد، اما با این حال اگر می‌خواهید به هر دلایلی می‌توانید برای خود یکی را فراهم کنید .