پرش به محتوا

آثار فرهنگی اجتماعی و روانی فناوری اطلاعات روی انسان/رابطه میان افسردگی و اعتیاد به اینترنت

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
تعامل بین ارتباطات شبکه و اجتماع رابطه میان افسردگی و اعتیاد به اینترنت اعتیاد مجازی، گاهی فناوریهای نوین مشکلات نوین ایجاد می‌کنند
آثار فرهنگی اجتماعی و روانی فناوری اطلاعات روی انسان


چکیده

[ویرایش]

تحقیق پیش رو از Zung Depression Inventory (ZDI) بهره‌برداری نموده و متوجه شده است که حالت متوسط تا شدید افسردگی در استفاده از اینترنت وجود دارد. مشکلات موجود در این روش عبارتند از: داده‌های هنجاری فقیر و استفاده بالینی کمتر. بنابر این، این مطالعه با هدف بهره‌گیری از پرسشنامه افسردگی بک (BDI) است که هنجارهای دقیق تر و نحوه استفاده مکرر در میان جمعیت‌های بیمار تشخیصی دوگانه است.

یک نظر سنجی برخط بر روی یک سایت اینترنتی از BDI به عنوان بخشی از یک مطالعه بزرگتر بهره‌برداری می‌نماید. از مجموع ۳۱۲ نظر سنجی جمع‌آوری شده با ۲۵۹ پروفایل معتبر از کاربران معتاد، که نمایانگر سطح قابل توجهی از افسردگی در استفاده از اینترنت پاتولوژیک می‌باشد.

در تحقیقات قبل مشخص شد که وجود استفاده از اینترنت، اعتیاد آور است، که با اختلال اجتماعی، روانی و شغلی قابل توجهی همراه بوده است. معتادان در این تحقیق از اینترنت به مدت ۳۸ ساعت در هفته برای مقاصد غیر آکادمیک یا غیر کاری که باعث اثرات ضعیف در نمرات دانش آموزان و اختلافات بین زوج‌ها می‌شود. در مقایسه با آن کاربرانی که از اینترنت متوسط ۸ ساعت در هفته استفاده می‌کنند، بدون این عواقب می‌باشد. عمدتاً مواردی که بیشتر اعتیاد آور هستند اتاق‌های چت و بازی‌های بر خط می‌باشند. اصطلاح رسمی استفاده شده در اینجا استفاده از اینترنت آسیب شناختی (PIU) برای اشاره به موارد استفاده از اینترنت اعتیاد آور می‌باشد.

تحقیقات در زمینه اعتیاد نشان داده است که بیماری‌های روانی مانند افسردگی اغلب با alcoholism3 و اعتیاد به مواد مخدر در ارتباط است. تحقیقات نشان داده است که دیگر رفتارهای اعتیاد آور با افسردگی تداخل دارد.

بنابر این، هدف از این مطالعه برای ارزیابی افسردگی و مقایسه این نتایج با جمعیت‌های دو تشخیصی دیگر می‌باشد. Young1 از پرسشنامه افسردگی زونگ 10 (ZDI) استفاده کرد، که پیشنهاد می‌کرد که افزایش سطح افسردگی با سطوح متوسط تا شدید PIU همراه است.

روش

[ویرایش]

افراد

[ویرایش]

افراد، کاربران اینترنت فعالی بودند که خودشان به پست‌های درون گروه‌های الکترونیکی پاسخ داده و کسانی که در موتورهای جستجوی متداول کلید واژه اینترنت یا اعتیاد را جستجو می‌کردند.

مواد

[ویرایش]

یک نظرسنجی برخط که برای این تحقیق طراحی شده بود. این پرسشنامه شامل پرسش‌های دسته‌بندی شده بوده که در پایان این موارد برای بررسی و نتیجه‌گیری در کنار یکدیگر جمع‌آوری می‌شود.

رویه

[ویرایش]

آدرس اینترنتی نظرسنجی برای موتورهای جستجوی متداول قرار گرفت. کاربران برخط که به دنبال کلید واژه اینترنت یا اعتیاد می‌گردند، لینک این نظر سنجی برای آنها نمایش داده می‌شود و آنها قادر به باز کردن فرم نظر سنجی و پرکردن و ارسال آن می‌باشند.

نتایج

[ویرایش]

تعداد کلی ۳۱۲ نظرسنجی جمع‌آوری شد که شامل ۲۵۹ پروفایل کاربران معتاد معتبر می‌باشد. این نمونه برداری شامل ۱۳۰ نمونه از مردان با متوسط سنی ۳۱ سال و ۱۲۹ نمونه از زنان با متوسط سنی ۳۳ سال بود. پیشینه تحصیلی افراد بصورت زیر بود: ۳۰٪ دارای تحصیلات متوسطه یا کمتر، ۳۸٪ دارای کاردانی یا کارشناسی، ۱۰٪ دارای مدرک فوق لیسانس یا دکترا و ۲۲٪ هنوز در مدرسه مشغول هستند. از نمونه‌ها ۱۵٪ بدون پیش زمینه حرفه‌ای (مانند خانه ساز یا بازنشسته)، ۳۱٪ دانش آموز، ۶٪ کارمندان یقه آبی (مانند کارگر کارخانه یا مکانیک اتوموبیل)، ۲۲٪ کارمندان یقه سفید بدون تکنولوژی (مانند معلم مدرسه یا تلر بانک) و ۲۶٪ کارمندان یقه سفید با تکنولوژی بالا (مانند دانشمند کامپیوتر یا آنالیزور سیستم‌ها) می‌باشند.

این نتایج نشان داد که کارکنان یقه آبی یا یقه سفید نسبت به کارکنان یقه آبی، بیشتر در معرض اعتیاد به اینترنت قرار دارند. کارمندان یقه سفید به دلیل پتانسیل درآمدی بیشتر، امکان بیشتری برای خرید، دسترسی بیشتر برای خرید کامپیوتر خانگی داشته و در نتیجه امکان استفاده از اینترنت بیشتر دارند.

بحث افسردگی و اعتیاد

[ویرایش]

همان‌طور که با اختلالات دیگر اعتیاد آور نشان داده شد، یافته‌های اینجا نشان می‌دهد که افزایش سطح افسردگی با افرادی که به اینترنت معتاد هستند مرتبط است. این نشان می‌دهد که افسردگی بالینی به میزان قابل توجهی با میزان استفاده از اینترنت شخصی همراه است.

این مطالعه نشان می‌دهد که ارزیابی دقیق از افسردگی و PIU می‌تواند در تشخیص زود هنگام، بهبود ایجاد کرده، به ویژه هنگامی که یکی از علائم اولیه تشخیص دیگر پوشانده شده باشد. این احتمال وجود دارد که اعتماد به نفس پایین، انگیزه ضعیف، ترس از طرد، و نیاز به تصویب، در ارتباط با افسردگی‌ها کمک به افزایش استفاده از اینترنت کرده، و با توجه به تحقیقات قبلی مشخص می‌شود که قابلیت‌های تعاملی در اینترنت در دسترس‌ترین اعتیاد آور می‌باشد.

منابع

[ویرایش]