راهنما برای دانشجویان جدید تورنتو/امور پولی

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد
حمل و نقل در شهر امور پولی دیدنیهای تورنتو
راهنما برای دانشجویان جدید تورنتو


بازکردن حساب بانکی[ویرایش]

بانک‌های معروف در کانادا عبارتند از Royal Bank ، CIBC و TD. هر کدام از این بانکها برخلاف ایران نه تنها سودی بابت حساب جاری (Checking Account) شما نمی پردازند که حتی هر ماه مبلغی را به عنوان حق الزحمه کم می کنند. با این حال اکثر این بانکها دارای خدماتی ارزان تر برای دانشجویان می باشند و بانک CIBC در صورت داشتن بالای 1500$ در تمام ایام یک ماه مبلغی بابت حق الزحمه در آن ماه کم نمی کند. Royal Bank هر ماه حداقل ۵ دلار کارمزد می‌گیرد و از این بابت بانک خوبی برای دانشجویان نیست.

باز کردن حساب بانکی در کانادا امری ساده و سریع می باشد. معمولا برای باز کردن حساب شما به یک یا دو ID احتیاج دارید. معمولا بانک‌ها می‌خواهند که شما یک آدرس دایمی داشته باشید و برای همین از شما قرارداد اجاره‌ی خانه یا نامه‌ای که به آدرس شما رسیده باشد می‌خواهند. بنابراین اگر در روزهای اول سکونتتان در کانادا هستید و در هتل یا منزل دوستانتان هستید ممکن است نتوانید حساب بانکی باز کنید.

سود بانک‌ها برای حساب های پس‌انداز (Saving Account) معمولا بسیار پایین و قابل صرف‌نظر می باشد.

اگر مقدار نسبتا خوبی پول دارید و به دنبال سود بانکی مطمئنی هستید بهتر است حساب GIC باز کنید که سود آن حدود ۳٪ در سال است.

نکته: بعضی از بانک‌ها مثل CIBC امکان داشتن حساب به ارز دلار امریکا را می‌دهند پس اگر دلار همراه خود دارید و تمایلی به نقد کردن آن در حال حاضر ندارید می‌توانید از این سرویس استفاده کنید.

کارت اعتباری Credit Card[ویرایش]

برای به دست آوردن کارتهای اعتباری معتبر شما باید نشان دهید که دارای درآمد می‌باشید. به طور مثال اگر در بانک CIBC دارای حساب هستید می‌توانید با در دست داشتن یکی از چک‌های حقوق تان و پر کردن فرمهای مربوطه دارای کارت اعتباری شوید. معمولاً در بدو امر به شما کارت اعتباری کلاسیک با ۵۰۰$ اعتبار داده می‌شود که شما می‌توانید در طول زمان با خوش‌حساب بودن تقاضای افزایش اعتبار و یا تغییر نوع کارت کنید.

گرفتن Social Insurance Number یا SIN[ویرایش]

شما برای اینکه بابت کاری (TA) که در دانشگاه می کنید پولی دریافت کنید احتیاج دارید که دارای SIN باشید (برای RA یا Scholarship نیاز به SIN نیست). برای گرفتن SIN شما باید به اداره‌ی توسعه‌ی منابع انسانی کانادا مراجعه کنید. برای اطلاعات بیشتر به این‌جا مراجعه کنید.

اگر در دانشگاه تورنتو درس می‌خوانید نزدیک‌ترین اداره در تقاطع St. Clair و Yonge قرار دارد. برای گرفتن کارت SIN باید گذرنامه، اجازه‌ی تحصیل (Student Authorization Form) و قرارداد کار را داشته باشید. فرم مربوط را می‌توانید همان جا سریع پر کنید.

نکته‌ی مهم: قرارداد کار باید دقیقا همان چیزی باشد که آن‌ها می‌خواهند تا قبولش کنند. این قرارداد کار باید فرمت قرارداد داشته باشد بگونه‌ای که پایینش امضای شما باشد. زمان پایان قرارداد هم حتما باید قید شود که این زمان باید قبل از پایان مهلت اجازه‌ی تحصیل شما باشد. قبل از رفتن به آنجا مطمئن شوید که در برگه‌ی قرارداد همه‌ی این مطالب نوشته شده است که برای کوچکترین ایراد شما را برمی‌گردانند. در صورتی که دانشجو بوده و از دانشگاه پولی دریافت می کنید نگران نحوه تهیه این نامه نباشید، تنها کافی است از دفتر دانشکده نامه مربوطه را دریافت کنید.

اگر اقامت کانادا نداشته باشید، کارت SIN شما زمان انقضا خواهد داشت و با پایان آن باید دوباره بروید کارت جدید بگیرید (به همان روال قبلی). کارت SIN شما در این صورت با شماره‌ی ۹ شروع می‌شود که نشان دهنده‌ی خارجی بودن شماست.

اگر برای مدت کوتاهی SIN نداشته باشید، مثلا از باطل شدن یک SIN تا گرفتن SIN جدید، مشکل جدی برایتان ایجاد نمی‌شود.

وقتی SIN را تمدید می‌کنید شماره‌اش عوض نمی‌شود.

سعی کنید شماره‌ی SIN را مگر به کارفرمایتان که می‌خواهد به شما پولی دهد، به جای دیگری ندهید. خیلی جاها مانند بانک ممکن است از شما این شماره را بخواهند ولی شما مجبور نیستید این شماره را به آن‌ها بدهید.

تبدیل پول[ویرایش]

برای تبدیل ارز خود به دلار کانادا شما می توانید به بانکهای معرفی شده در بالای صفحه و یا صرافیهای معتبر ایرانی واقع در حوالی تقاطع Yonge & Finch مراجعه کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد اسامی و شماره تلفن این صرافیها به پیوند روبرو مراجعه کنید.

برای مقدار کم تبدیل در بانک راحت‌تر است. اگر مقدار پولتان زیاد است ( چندصد دلار به بالا) سراغ صرافی‌ها بروید که نرخ بهتری از بانک‌ها دارند. می‌توانید همان موقع با چند صرافی تماس بگیرید تا ببینید کدام یک نرخ بهتری پیشنهاد می‌کنند. در میان صرافی‌ها، صرافی Guardian که در مرکز شهر واقع است معمولا نرخ‌های بسیار خوبی دارد (حتی بهتر از صرافی‌های ایرانی). اگر صرافی می‌روید حتما کارت شناسایی معتبر (پاسپورت یا گواهینامه) همراه داشته باشید.

پرداخت مالیات[ویرایش]

در صورتی که در پایان یک سال میلادی مقیم کانادا باشید، تا پایان ماه آپریل سال بعد،‌ زمان دارید تا فرم اظهارنامه مالیاتی خود رو برای سال سپری شده،‌ پر نموده و ارسال نمایید. با توجه به معافیات مالیاتی برای دریافتی‌هایی به صورت RA و Scholarship برای اکثر دانشجویان تحصیلات تکمیلی، میزان مالیات پرداختی منفی است (به میزان مشخص شده، دریافتی خواهند داشت). برای پر کردن فرم‌های مالیاتی از چند روش می‌توان اقدام نمود.

  1. استفاده از سرویس‌های مجانی دانشگاه و یا دولتی. این سرویس‌ها که به tax clinic مشهور هستند،‌ در دانشگاه توسط International Student Center و در خارج از دانشگاه توسط دولت در مکان‌های مشخص ارائه می‌شوند. می‌توانید با در دست داشتن اطلاعات و فرم‌های لازم، به این مراکز مراجعه کنید تا با کمک آن‌ها فرم‌های مالیاتی را بصورت رایگان تکمیل کنید. اشکال عمده این مراکز از آن‌جا ناشی می‌شود که برای سهولت و سرعت کار معمولا به شرایط خاص هر فرد توجه نشده و فرم‌های تکمیل شده غیربهینه تکمیل می‌شوند و تمامی مواردی که ممکن است از ان‌ها منتفع شوید را در برنمی‌گیرند.
  2. رجوع به مراکز خصوصی که با دریافت هزینه‌ای ما بین 20 تا 50 دلار فرم‌ها را با توجه به شرایط شما و بصورت بهینه تکمیل می‌کنند.
  3. تکمیل دستی فرم‌ها. با توجه به پیچیده بودن فرم‌ها و محاسبات متعدد آن‌ها،‌ این روش می‌تواند بسیار زمان‌بر بوده و احتمال وقوع خطا نیز در آن زیاد است.
  4. استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص تکمیل فرم‌های مالیاتی همانند (UFile). قیمت این بسته‌های نرم‌افزاری با توجه به خصوصیات مورد نیاز شما متغیر است. اما دانشجویان تحصیلات تکمیلی در کانادا، می‌توانند از برخی از این‌ نرم‌افزارها بصورت رایگان استفاده کنند. این روش ساده‌ترین روش برای تکمیل فرم‌هاست چرا که تنها می‌بایست داده‌های مدارک مختلف را در مکان‌های مشخص شده نرم‌افزار وارد کنید تا نرم‌افزار فرم‌های نهایی اماده چاپ و یا ارسال الکترونیکی را در اختیار شما قرار دهد.



برای پر کردن فرم‌های مالیاتی، به مجموعه‌ای از مدارک نیاز دارید که معمول‌ترین ان‌ها عبارتند از:

  1. فرم‌ T4 که در برگیرنده میزان دریافتی‌های شما به عنوان TA و/یا مراقب امتحان است. این فرم از طرف دانشگاه به آدرس شما ارسال می‌شود اما در صورت لزوم می‌توانید با مراجعه به طبقه هشتم ساختمان منابع انسانی دانشگاه تورنتو[۱] کپی دیگری از آن را دریافت کنید.
  2. فرم‌ T4A که در برگیرنده میزان دریافتی‌های شما به عنوان RA است (در صورت لزوم از طبقه هشتم ساختمان منابع انسانی دانشگاه کپی ان را تهیه کنید)
  3. فرم‌ T4A که در برگیرنده میزان دریافتی‌های شما به صورت Scholarship است (در صورت لزوم از طبقه دوم ساختمان منابع انسانی دانشگاه کپی ان را تهیه کنید)
  4. فرم T5 که در برگیرنده میزان دریافتی‌های شما به صورت سود بانکی حاصل از حساب سرمایه‌گذاری است. (از طرف بانک برای شما فرستاده می‌شود)
  5. فرم T2202A که در برگیرنده میزان پرداختی شما برای هزینه‌های تحصیل Tuition است.(این فرم را می‌بایست از طریق ROSI پرینت بگیرید) در صورتی که هزینه دانشگاه را پرداخت کرده ولی این فرم به روز نشده باشد، می‌بایست با مراجعه تلفنی یا حضوری در طبقه دوم ساختمان منابع انسانی، درخواست بروز کردن این فرم را نمایید.
  6. رسید میزان پرداختی برای هزینه‌های بیمه (UHIP برای دانشجویان International و GSU Health Plan برای تمامی دانشجویان تحصیلات تکمیلی) برای دریافت رسید GSU می‌بایست به دفتر GSU و برای دریافت رسید UHIP می‌بایست به طبقه دوم ساختمان منابع انسانی مراجعه کنید. در این دو مورد توجه کنید که هزینه‌ بیمه پرداخت شده برای سال تحصیلی (به عنوان مثال) 2007-2008 را می‌توانید در یکی از این دو سال منظور کنید.
  7. رسید برخی از هزینه‌های خاصی که در طول سال مورد نظر داشته‌اید همانند (مجموع MetroPass های خریداری شده، هزینه‌های اجاره‌ منزل، بلیط هواپیما برای دانشجویان سال اول، و...)


مراجع[ویرایش]

  1. http://www.hrandequity.utoronto.ca/about/central.htm ساختمان شماره 215 در Huron Street