مقدمه‌ای بر سیستم‌های اطلاعاتی رایانه‌ای/شبکه‌های رایانه‌ای و اینترنت

ویکی‎کتاب، کتابخانهٔ آزاد

تاریخچه اینترنت[ویرایش]

تاریخچه اینترنت با یادداشت‌های شخصی به نام J.C.R. Licklider در سال ۱۹۶۲ آغاز شد که چیزهایی درباره ایده شبکه بین کهکشانی نوشته بود که کاربران در آن از سرتاسر جهان به یکدیگر متصل شوند و به برنامه‌ها و داده‌ها دسترسی پیدا کنند. او با کمک همکاران خود یک برنامه تحقیقاتی را شروع می‌کند به اسم اداره تکنیک های پردازش اطلاعات (به صورت مخفف IPTO). پس از آزمایش با یک سیستم رزرواسیون مسافرتی اولین ماهواره ارتباطی به فضا فرستاده شد که می‌توانست به ماشین‌ها این قدرت را بدهد که داده‌ها را تبادل کنند. چیزی نگذشت که IBM رایانه‌های System 360 را روانه بازار کرد که خیلی زود همه گیر شد. خطوط هواپیمایی امریکن ایرلاینز برای محک زدن سیستم رزرواسیون مسافرتی هوایی SABRE شرکت IBM اولین بود که به صورت آنلاین تراکنش‌ها را پردازش می‌کرد و از طریق خطوط تلفن بیش از ۵۰ شهر را به هم متصل می‌کرد (۱۹۶۴).

تا سال ۱۹۶۵ اولین ارتباط شبکه منطقه گسترده توسط لری رابرتس و توماس ماریل بنیان‌گذاری می‌شود. در طول چهار سال بعد، Network Working Group با پشتکار به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد؛ یک روتر و یک مودم ایجاد می‌کند و حتی با مانیتورها آزمایش می‌کند. در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۹ اولین ارتباط هاست-با-هاست به وجود می‌آید! در طول ۳ سال بعدی، حافظه، سرعت، پردازش و توانایی‌های ارتباطی تست می‌شوند و اصلاح می‌شوند و پروتوکل‌ها به وجود می‌آیند. در سال ۱۹۷۳ سی مؤسسه از طریق یک شبکه به نام آرپانت به هم متصل هستند. در ۱۹۷۷ استیو جابز و استیو وزنیاک رایانه اپل ۲ را معرفی می‌کنند و مشتری‌ها و بازارکوچک را با رایانه‌ها آشنا می‌کنند. این امر سبب شد مودم‌های بیشتری برای سرویس‌های دایل‌آپ ایجاد شود. در سال ۱۹۷۹ یک شبکه تحقیقاتی علوم رایانه‌ای به نام یوزنت یک سرور ایجاد می‌کند که گروه‌های خبری می‌توانند در آن پست بگذارند. یک سال بعد یک سرویس ایمیل افتتاح می‌شود. در کمتر از یک دهه بعد ۳۰۰۰۰ شبکه بر روی اینترنت هستند و این به دلیل پیشرفت‌ها در زمینه رایانه است از جمله رایانه جدید مکینتاش و استفاده از اترنت. در طول ۲ سال تعداد هاست‌ها از مرز ۱۶۰۰۰۰ فراتر می‌رود! در سال ۱۹۹۱ بیش از ۶۰۰۰۰۰ هاست در بیش از ۱۰۰ کشور متصل هستند! فقط در طول مدت زمان ۳۰ سال ایده فرضی‌ای را که J.C.R. Licklider در سر داشت به جزیی از زندگی روزانه تبدیل شد. آزمایش‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بسیاری برای ایجاد این «فضای سایبری» عظیم انجام شده است.

جستجو کردن در اینترنت[ویرایش]

چستجو کردن در اینترنت برای یک صفحه یا عبارت خاص به کمک موتورهای جستجوی اینترنتی بیش از هر زمانی آسان شده است. صفحات وب خاصی که از همه محبوب‌ترشان گوگل است دارای برنامه‌ها و الگوریتم‌های مشخصی هستند که قادرند اطلاعات گسترده‌ای را که در وب در دسترس هستند مرتب کنند. این وب‌گاه‌ها با پردازش کلمات کلیدی‌ای که در نوار جستجو تایپ می‌کنید کار می‌کنند و فهرست بزرگی از صفحاتی را که کلمات کلیدی شما را دارند نشان می‌دهند.

مهمترین موتورهای جستجو