ویکیکتاب:میز تحریر/بایگانی۱۲
میز تحریر در ویکیکتاب، مکانی برای مطرح کردن سوالات عمومی، درخواست راهنمایی و اظهار نظر از دیگر کاربران، و بحث بر سر مسایل مختلفی است که در ویکیکتاب اهمیت دارد.
از مرز ۲۲۰۰ صفحه گذشتیم
[ویرایش]ویکی کتاب تونست از مرز ۲۲۰۰ صفحه بگذرد به همه کاربران سخت کوش ویکی کتاب تبریک می گویم.دوستی بزرگ (بحث) ۲۸ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۳۲ (UTC)
هندسه جان می گیرد
[ویرایش]کتاب هندسه مقدماتی دارد ویرایش و اضافه می شود و در واقع دارد جان می گیرد.دوستی بزرگ (بحث) ۳۰ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۰۹ (UTC)
متاسفانه
[ویرایش]با عرض سلام خدمت کاربران سخت کوش ویکی کتاب متاسفانه از فردا تا جمعه نیستم و نمی توانم ویرایش کنم ولی به زودی بر می گردم.دوستی بزرگ (بحث) ۳۰ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۱۱ (UTC)
- فقط موقع رفتن تابلوی مرخصی رو تو صفحه کاربری نصب کنید تا همه متوجه بشن :) منتظر بازگشت تون هستیم جناب دوستی. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۳۰ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۰۹:۱۶ (UTC)
- ممنون گذاشتم.دوستی بزرگ (بحث) ۳۰ اوت ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۲۰ (UTC)
اتمام کتاب هندسه مقدماتی
[ویرایش]بالاخره کتاب هندسه مقدماتی به اتمام رسید حتما دیدن فرمایید.دوستی بزرگ (بحث) ۴ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۴:۰۰ (UTC)
اتمام کتابی دیگر
[ویرایش]سلام.کتاب ویکیکودک:کتاب معماهای تصویری را به اتمام رساندم حتما دیدن فرمایید. دوستی بزرگ (بحث) ۴ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۳۲ (UTC)
به بالای ۳۰۰۰ ویرایش در ۳۰ روز اخیر رسیدیم
[ویرایش]اگر سری به تغیرات اخیر بزنید خواهید فهمید که در ۳۰ روز اخیر در ویکی کتاب بیش از ۳۰۰۰ ویرایش انجام شده است که این نشان دهنده ویکی کتابی پویا است در حالی که ماه قبل ۲۰۰۰ ویرایش انجام شد و این ماه ۱۰۰۰ ویرایش بیش تر انجام شده است این در حالی است که هنوز به آخر ماه شهریور نرسیده ایم به همه کاربران سخت کوش ویکی کتاب تبریک می گویم.دوستی بزرگ (بحث) ۸ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۰۱ (UTC)
Wikidata data access is coming
[ویرایش]Hi everyone,
Many Wikimedia projects already have access to Wikidata and make good use of it to improve their content. You already have access to the interwiki link part of Wikidata. I wanted to let you know that your project will be among the next to receive access to the actual data on Wikidata. It is currently scheduled for September 22nd. From then on you can use data from Wikidata either via the property parser function or Lua.
I hope we'll be able to support you well with structured data. If you have questions please come to d:Wikidata:Wikibooks.
Cheers Lydia Pintscher (WMDE) ۹ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۱۲ (UTC)
به زودی دسترسی ویکیداده فراهم میگردد
[ویرایش]درود به همگی.
بسیاری از پروژههای ویکیمدیا تا کنون به ویکیداده دسترسی پیدا کردهاند و از آن برای بهبود محتوا استفاده مفید میکنند. تا کنون شما به بخش میانویکی ویکیداده دسترسی داشتید. من میخواهم به این پروژه اجازه دهم یکی از پروژههایی باشد که به دادههای واقعی ویکیداده دسترسی داشته باشد. برنامهریزی این کار برای ۲۲ سپتمبر انجام شده است. از آن پس شما میتوانید از دادههای ویکیداده از طریق تابع پارسر خصوصیت و لوآ استفاده کنید.
امیدواریم بتوانیم با دادههای ساختار یافته به خوبی از شما پشتیبانی کنیم. اگر پرسشی دارید لطفا به d:Wikidata:Wikibooks بروید. (برگردان)
ارادتمند شما، لیدیا پینچستر
--دوستدار ایران بزرگ ☎ ۹ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۰۶ (UTC)
کتابهای ماه مهر ۹۴
[ویرایش]-
آشنایی با ویکی ها
-
معرفی زیستشناسی
-
مقدمهای بر رایانهها
-
هندسه مقدماتی
-
دستگاه های بدن انسان
-
آشنایی با زمین
-
اقیانوسها
--دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۱۰ (UTC)
ابرابزار بلای جان ویکی پدیا
[ویرایش]خواهشمندم از این آفت واگیر دار جلوگیری کنید این ابزار خوش ظاهره اما به ایبوک ها صدمات زیادی می زنه همین ابزار شده بلای جان ویکی پدیا فارسیدوستی بزرگ (بحث) ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۵۴ (UTC)
- تو ویکی سورس به دلیل اینکه صورت نوشتاری متن رو تغییر میداد این ابزار رو کاملا غیر فعال کردن. برای چی میگید آفته؟ --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۵۹ (UTC)
آفت چون تو ویکی پدیا کاربر تازه وارد می آید ویرایش فله ای می کنه بعد می گه 5000 تا ویرایش دارم اون موقع حق کاربران بزرگ زیادی ضایع می شه من یه کاربرو می شناختم تو عرض یک روز با این ابزار بالای 400 ویرایش کرد!آفت نیست؟دوستی بزرگ (بحث) ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۹:۰۶ (UTC)
2300
[ویرایش]به 2300 نوشتار رسیدیم تبریک به همه کاربران سخت کوش ویکی کتابدوستی بزرگ (بحث) ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۳۰ (UTC)
- خسته نباشید به همگی. بسیار خوب پیش رفتیم. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۴۹ (UTC)
رده های استفاده نشده
[ویرایش]اینجا فهرستی از رده های استفاده نشده است اگر فکر می کنید به دردتان می خورد حتما استفاده کنید.دوستی بزرگ (بحث) ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۲:۳۸ (UTC)
- جناب دوستی این ردهها رو خود شما ایجاد کردید. به هیچ دردی نمی خورن. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۲:۵۰ (UTC)
این این این من ایجاد کردم یا شمادوستی بزرگ (بحث) ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۲:۵۴ (UTC)
- دو تای اول مربوطط به ویکیکتابند و باید بمانند با این و این و این چه کنیم؟ --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۵۰ (UTC)
همه چیز درباره ی خواندنی های خوب
[ویرایش]تقدیم به همه ی کاربران فعال ویکی کتاب
گودریدز یک شبکه اجتماعی کتاب است، که کاربران در آن کتابهایی که خواندهاند را پیدا میکنند، به کتابها امتیاز میدهند، و کتابهای محبوب خود را به دوستان خود توصیه میکنند.
وبگاه گودریدز در دسامبر ۲۰۰۶ توسط اوتیس چندلر، یک مهندس نرمافزار و کارآفرین وب باز شد و در دسامبر ۲۰۰۷ بیش از ۶۵۰،۰۰۰ عضو داشت و بیش از ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ کتاب به آن افزوده شده بود. در ژوئیه ۲۰۱۲ اعلام شد که گودریدز ۱۰ میلیون عضو و ۲۰ میلیون بازدید ماهانه دارد. در ژوئیه ۲۰۱۳ در وبلاگ خود اعلام کردند که تعداد اعضای گودریدز از مرز ۲۰ میلیون نفر گذشته است. این رقم نشان دهنده ی این است که تعداد اعضای گودریدز در کمتر از یک سال دو برابر شده است.
در این شبکه اجتماعی کاربران به سه شکل میتوان وضعیت مطالعه کتاب را نشان دهند؛ یا کتاب را پیشتر خواندهاند، یا در حال مطالعهاند، یا اینکه قرار است بعداً کتاب را بخوانند. کاربران میتوانند در مورد کتابها نظرشان را بنویسند و در کلوبهای مجازی بحث کنند. برای هر کتاب امکان امتیازدهی اعضا هم وجود دارد و کسانی که کتاب را مطالعه کردهاند به کتاب امتیاز میدهند.
از ویژگیهای این شبکه، امکان یافتن کتابهای قدیمی، کتابهای ناشران غیر رسمی، یا کتابهایی کمترشناختهشده در کنار دیگر کتابهای مشهور به زبانهای گوناگون است. دوستی بزرگ (بحث) ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۲:۴۷ (UTC)
لطفا گوسفند نباشید!
[ویرایش]لطفا این طوری کتاب ننویسید. حداقل ۵۰ درصد مطالب رو در کتاب پر کنید. امیدوارم چنین چیزی تو ویکیکتاب فارسی مشاهده نشه. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۸ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۲۵ (UTC)
ویرایشگر ویکیسفر باشید
[ویرایش]سلام میز تحریر! ما از شما دعوت میکنیم تا در ویکیسفر همکاری کنید.
ویکیسفر پروژهای برای ساخت یک راهنمای سفر کامل، بهروز و قابل اعتماد است. این پروژه با همکاری نویسندگان ویکیسفر از سرتاسر دنیا ساخته شده است. ویکیسفر با شوق درمیانگذاری دانش که مسافرت را شیرین و لذتبخش میکند. هرگاه مسافران یکدیگر را در جاده میبینند، شروع به رد و بدل اطلاعات راجع به مکانهایی که از آنها دیدن کردهاند میکنند و سوالاتی راجع به مکانهایی که به آنها نرفتهاند میپرسند. ما میخواهیم درمیانگذاری این دانش را آسان کنیم و بگذاریم دیگران اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند.
لطفاً نگاهی به راهنمای سریع، کپیلفت و سیاستها و دستورالعملهای ما بیندازید؛ و از دیدن صفحههای به جلو پیش روید، چگونه یک صفحه را ویرایش کنیم، شیوهنامهٔ و الگوهای مقاله نیز غافل نشوید.
لینکهای مهم: تمام_صفحهها • تغییرات اخیر • دفتر گردشگران • نشر مسافران • حفاظت از ویکیسفر • راهنمای داوطلب • تابلوی اعلانات مدیران
پیشاپیش از اینکه در ویکیسفر مشارکت میکنید متشکریم.- فلورانس (بحث) ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۲۳:۰۸ (UTC)
اینستاگرام
[ویرایش]این صفحه اینتساگرام برای ویکیکتاب ما نیست. نمی دونم کی ساخته! --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۳۹ (UTC)
منم نساختم پس کی ساخته جلوه ی ویکی کتاب رو مثل سایت های دانلود کتاب نشون داده بدون هیچ آگاهیدوستی بزرگ (بحث) ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۰۰ (UTC)
رتبه ویکیکتاب
[ویرایش]بیشتر بازدید کنندههای ویکیکتاب به ترتیب از کشورهای ایالات متحده، هند، آلمان، ژاپن و روسیه هستن. هر بازدید کننده به طور متوسط ۲ ساعت از وقت خودش رو در این سایت میگذرونه. بیشترین کلمه کلیدی ای که در موتورهای جستجوگر جستجو شده و به ویکیکتاب رسیده جدول لاتکس (latex table) بوده. بیشتر بازدیدها مربوط به ویکیکتابهای انگلیسی (۵۷٫۷۳٪)، اسپانیایی (۷٫۲۴٪)، آلمانی (۷٫۰۲٪)، الخ هست. رتبه الکسای این سایت در جهان، ۳۸۴۴ هست (سپتمبر ۲۰۱۵). --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۵۳ (UTC)
تابستان و ویکیهای فعال
[ویرایش]به نظر بنده تابستان امسال سه ویکی بسیار فعال داشت ویکیسفر، ویکی گفتاورد و ویکیکتاب انشاالله تا آخر سال هم به همین منوال جلو رود. ویکی گفتاورد تونست یه رتبه ۱۱ برسه ویکیسفر از شمار کاربران فعالش معلومه و ویکیکتاب تو تابستون هر ماه ۱۰۰ صفحه جدید بهش اضافه شد دوستی بزرگ (بحث) ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۰:۱۷ (UTC)
امکانات کتابخانهای برای ویکینویسان
[ویرایش]برای استفاده از امکانات در نظر گرفته شده و دسترسی به منابع کتابخانهای به اینجا بروید. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۰۶ (UTC)
استفاده از تقویم هجری خورشیدی در امضا
[ویرایش]کاربرهای ویکینویس برای استفاده از تقویم هجری خورشیدی در امضا می تونن از روش زیر عمل کنن:
همین الان از نوار بالای ویکیپدیا به بخش «ترجیحات» بروید و در همان زبانهای که میآید (دادههای کاربر) در بخش «امضا»، در جعبهٔ جلو «امضای جدید» از بعد از «...|بحث]]) » هرچه هست پاک کنید و به جایش «{{جا:#time:l،xij xiF xiY، ساعت H:i ([[ساعت رسمی ایران|ایران]])|{{جا:به وقت/تهران}}}}» را بیفزایید. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۸:۲۳ (UTC)
- (برگرفته از صفحه کاربری کاربر:arfarshchi) --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۵:۱۰ (UTC)
کتابهای که به ویرایش نیاز دارند
[ویرایش]دو کتاب هستن که تقریبا کامل شدن ولی بعضی صفحات شون هنوز به ویرایش نیاز داره. لطفا کمک کنید با هم این صفحات رو ویرایش کنیم. از کتاب تاریخ ایران سه صفحه تاریخ ایران/غزنویان، تاریخ ایران/زندیه و تاریخ ایران/قاجار به ویرایش نیاز داره. از کتاب عصر پایتون هم ۶ صفحه به نام های زیر به ویرایش نیاز دارن:
- کتاب عصر پایتون/فصل اول: مقدمات پایتون
- کتاب عصر پایتون/فصل دوم: متغیرها و کار با آنها
- کتاب عصر پایتون/فصل سوم: انواع دادههای استاندارد در پایتون
- کتاب عصر پایتون/فصل چهارم: ساختارهای کنترلی
- کتاب عصر پایتون/فصل پنجم: کار با توابع
- کتاب عصر پایتون/فصل ششم: برنامهنویسی شیءگرا
--دوستدار ایران بزرگ ☎ ۹ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۸:۱۵ (UTC)
ویکی پردیس دانشگاهی قم
[ویرایش]ویکیجزوه پردیس دانشگاهی قم از سال ۱۲۹۳ شروع به کار کرده. این ویکی به صورت برخط جزوات درسها در رشتههای مختلف را جمعآوری میکنه. این پروژه در حال حاضر نزدیک به ۱۳۰۰ صفحه مفید داره در حالیکه ویکیکتاب نزدیک به ۲۳۰۰ صفحه مفید داره. این ویکی تنها ۳۵ کاربر تا کنون داشته. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۱ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۷:۳۰ (UTC)
دمشون گرم به این ها می گن کاربرهای جان فدادوستی بزرگ (بحث) ۱۲ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۴۰ (UTC)
کمی نجوم بخوانیم! بخش اول
[ویرایش]درآمدی بر نجوم و کیهانشناسی
[ویرایش]کتاب درآمدی بر نجوم و کیهانشناسی، ترجمهی کتاب Introduction to Astronomy and Cosmology، نتیجه سخنرانیهای نویسنده، آقای ایان موریسون، برای دانشجویان سال اول فیزیک و ستارهشناسی در دانشگاه منچستر است.
بیگمان این کتاب را میتوان از معدود کتابهایی دانست که موضوعات مختلف را در حد مقدماتی به خوبی مطرح کرده است؛ ضمن اینکه با توجه به تسلط نویسنده و بهروز بودن وی، آخرین نظریات، دستآوردها و نوآوریها معرفی شدهاند. (کتاب در سال ۲۰۰۸ منتشر شده و مطالب آن تا آن تاریخ بهروز میباشد.) بدیهی است که پرداختن به تمام این موضوعات حتی در سطح مقدماتی، کتابی بسیار قطورتر را میطلبد؛ اما از هنرهای آقای موریسون در این کتاب آن است که خواننده را به تحقیق وا میدارد نه آنکه صرفاً نتایج را در اختیار وی قرار دهد و این هنری است که هر معلمی را سزاوار است.
کتاب در پاییز ۸۹ با ترجمه غلامرضا شاهعلی منتشر شد و در پانزدهمین دوره جایزه کتاب فصل، به عنوان کتاب برگزیده در حوزه علوم محض انتخاب گردید.
حادثه منا
[ویرایش]این واقعه مصیبت بار و جانگداز را به تمام خانواده های داغ دیده تسلیت می گویم.دوستی بزرگ (بحث) ۱۲ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۷:۰۲ (UTC)
کتابهای ماه آبان ۹۴
[ویرایش]-
کتاب عصر پایتون
-
عاملهای انسانی در امنیت اطلاعات
-
مقدمهای بر رایانهها
-
آموزش اینترنت دانلود منیجر
--دوستدار ایران بزرگ ☎ ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۱:۴۴ (UTC)
خواندنیهای خوب و الف ب پ
[ویرایش]گودریدز (به معنی خواندنی های خوب) [۱] یه وبگاهه که با عضو شدن در اون می تونید با کتاب های جدید آشنا بشید، با کتابخون های جدید آشنا بشید، در مورد کتاب هایی که خوندید نظر بدید و انتقاد کنید، کتاب ها رو به دوستاتون معرفی کنید، ... و از همه جالب تر اینکه تو چالش سال شرکت کنید. چالش اینه که هر کی بیشتر کتاب خونده باشه برنده است. این شبکه اجتماعی تو سال ۲۰۱۳ اعلام کرد کاربرهاش به مرز ۲۰ میلیون رسیدن هر چند تو اون سال این شبکه تو ایران فیلتر بود ولی الان دیگه فیلتر نیست . می تونید تو این وبگاه عضو بشید یا با استفاده از کاربری فیسبوک، توییتر، گوگل یا آمازون خودتون وارد بشید. یکی از وبگاه های ایرانی برای عضو شدن الف ب پ هست. اگر احساس می کنید توانایی خاص در نقد و بررسی کتاب یا کتاب های مورد علاقه خودتون دارید می توانید در این این وبگاه عضو بشید تا کتابهای مورد علاقه تون رو پیدا کنید، نقدها و نظرات خودتون رو بنویسید. این نقدها نیز در معرض دید عمومی واقع شده و نظرات دیگران نیز دریافت خواهد شد. فعالسازی حساب ویژه نقد و بررسی کتاب. --دوستدار ایران بزرگ ☎ ۲۸ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۰۵:۵۹ (UTC) |